Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Μουσουλμάνοι Βοσνίας -Κοσσυφοπεδίου: Να αναγνωρίζει η Βοσνία το Κοσσυφοπέδιο!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το Σχέδιο παίρνει την τελική του μορφή ....σιγά σιγά ....
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_7050.html#more



Αύγουστος 15, 2011.

«Το παγκόσμιο συνέδριο της Διασποράς των  μουσουλμάνων  της Βοσνίας και του Κοσόβου πιέζουν την Βοσνία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρει η ανακοίνωση  των Μουσουλμάνων της Διασποράς και προσθέτει:

«Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από το κράτος της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης θα  έθετε σε αξιοζήλευτη θέση  τους Βόσνιους στην  κοινή γνώμη του  Κοσσυφοπεδίου».

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Μουσουλμάνων  της Διασποράς(SKBD), των καταγόμενων, δηλαδή,  από το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία, ενέκρινε στη δεύτερη συνεδρίασή του, που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο, για την αναγνώριση από το κράτος της Β/Ε της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Το SKBD πιστεύει ότι αφού το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε απόφαση με την οποία  διευκρινίζεται ότι η ανεξαρτησία του Κοσσόβου δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, γίνεται σαφές ότι η διαδικασία της κρατικής υπόστασης του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορεί να σταματήσει.

«Είναι θέμα χρόνου για τα άλλα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν  το Κοσσυφοπέδιο. Η Σερβία θα πρέπει αργά ή γρήγορα  να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος του Κοσσυφοπεδίου για να αποτελέσει μέλος της ΕΕ» λέει σε ανακοίνωσή του το SKBD.

Πηγή: Dnevni Avaz –Bosnia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου