Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Σκάνδαλο στο κόμμα της Μέρκελ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ............
Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/world/eu/729538.html


Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το συγκυβερνών κόμμα υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, υπέστη πλήγμα την Κυριακή όταν ένα στέλεχός του αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της σχέσης του με ένα 16χρονο κορίτσι.
Ο 40χρονος Κρίστιαν φον Μπέτισερ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου της οργάνωσης της CDU στο ομόσπονδο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, εξέλιξη που πλήττει περαιτέρω το συντηρητικό κυβερνητικό συνασπισμό.



Ο Μπέτισερ αναμενόταν να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Πέτερ Χάρι Κάρστενσεν, 64 ετών, ο οποίος δεν θα λάβει μέρος στις τοπικές εκλογές στο βορειότερο γερμανικό κρατίδιο τον Μάιο του 2012. Η σχέση του Μπέτισερ με την 16χρονη δεν είναι παράνομη, αλλά προκάλεσε σάλο στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης.
Μετά την διεξαγωγή έκτακτης συνόδου της κομματικής οργάνωσης στην κρατιδιακή πρωτεύουσα, το Κίελο, στελέχη της CDU είπαν πως αποφασίστηκε να παραμείνει ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στην κρατιδιακή βουλή. Η CDU κυβερνά μαζί με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.
«Ο Κρίστιαν φον Μπέτισερ είπε ότι έκρινε λαθεμένα την ηθική διάσταση (της σχέσης)», δήλωσε η δεύτερη τη τάξει της οργάνωσης της CDU στο κρατίδιο Ανγκέλικα Φόλκαρτς μετά τη συνάντηση.
Σε δημοσκόπηση που έγινε σε εθνικό επίπεδο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ο κεντροδεξιός συνασπισμός CDU/CSU και FDP υπό την Μέρκελ υπολείπεται της πιθανής κεντροαριστερής συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου