Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής ζητά ο Olli Rehn - "Οι αγορές είναι επιρρεπείς σε συμπεριφορά αγέλης και πανικού"

Σχόλιο ιστολογίου μας : δεν αναμένει μία τύπου Lehman Brothers κατάρρευση των τραπεζών, καθώς ο τραπεζικός κλάδος της ΕΕ «είναι πολύ πιο ανθεκτικός από ότι πριν τρία χρόνια». Εμ βέβαια , για ψάξτε να δείτε πόσα τρισεκατομμύρια Ευρώ έχουν δώσει στις Τράπεζες από το 1997 τουλάχιστον!!!!
ΚΑΙ ΨΟΦΑ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ!!!!!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

     Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn, σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild. Ο ίδιος δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι «παρά την πολυπλοκότητά τους, η ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι θέμα εβδομάδων και όχι μηνών».
«Οι κυβερνήσεις πρέπει να υλοποιήσουν αυτές τις αποφάσεις γρήγορα, το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο, για να τερματίσουν την αστάθεια της αγοράς.
Αναφορικά με την αντίδραση των αγορών τις τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Rehn υπογράμμισε ότι «τα οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης είναι σταθερά, κάτι που δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους διακυμάνσεις στις αγορές», προσθέτοντας ότι «οι αγορές είναι επιρρεπείς σε συμπεριφορά αγέλης και πανικού».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές «πολύ νευρικές», δεν αναμένει μία τύπου Lehman Brothers κατάρρευση των τραπεζών, καθώς ο τραπεζικός κλάδος της ΕΕ «είναι πολύ πιο ανθεκτικός από ότι πριν τρία χρόνια».
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Rehn, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία δεν θα «αγγίξουν» τα κεφάλαια διάσωσης της Ευρώπης, καθώς κάνουν τα σωστά βήματα για να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου