Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΕΥΡΩ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Φιγιόν

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63306975

  Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Γάλλο ομόλογό του , Φρανσουά Φιγιόν, σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου της 21ης Ιουλίου και την ανάγκη έκδοσης ευρωομόλογου

Από παλιότερη συνάντηση στο Παρίσι
Από παλιότερη συνάντηση στο Παρίσι



Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας είχε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, μια μέρα πριν την έκτακτη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στο Παρίσι.
Οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, αλλά και για την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου.
Επιπλέων, εκτός των πολιτικών που υιοθετήθηκαν για την αντιμετώπιση του χρέους, αναφέρθηκαν και στην ανάπτυξη στην ευρωζώνη, συζήτηση η οποία περιελάμβανε και την έκδοση αναπτυξιακού ομολόγου.
Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών πραγματοποιείται ένα 24ωρο πριν από την έκτακτη συνάντηση που θα έχουν στη γαλλική πρωτεύουσα ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στην οποία, επισήμως, δεν πρόκειται να τεθεί το θέμα του ευρωομόλογου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου