Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙ Για ευρωομόλογο... ούτε συζήτηση

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63303002

  Γερμανία και Γαλλία "έκοψαν τα φτερά" όσων περιμένουν μία καίρια αλλαγή πολιτικής σε σχέση με την έκδοση ευρωομολόγου, με ανακοινώσεις μία ημέρα πριν συναντηθούν Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί.

Για ευρωομόλογο... ούτε συζήτηση



Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο τόνισε ότι κατά την αυριανή συνάντηση κορυφής της καγκελαρίου με τον γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι δεν θα συζητηθεί το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου, καθώς στο θέμα αυτό η ΕΕ... σπεύδει βραδέως.
"Η γερμανική κυβέρνηση έχει επαναλάβει ότι δεν θεωρεί πώς τα ευρωομόλογα έχουν κάποιο νόημα και γι αυτό δεν θα συζητηθεί το θέμα κατά την αυριανή συνάντηση", είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στους εκπροσώπους του Τύπου.
Αντίστοιχη ανακοίνωση έγινε και από την γαλλική πλευρά την ίδια περίπου ώρα, βάζοντας τέλος στις προσδοκίες ειδικά της ευρωπαϊκής περιφέρειας για γρήγορη προώθηση ενός κοινού ευρωπαϊκού εργαλείου δανεισμού από τις αγορές.
Οπως φαίνεται, στο τραπέζι από γαλλικής πλευράς θα μπει η πρόταση για επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ώστε να συγκρατηθεί η κερδοσκοπία και να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της ανάπτυξης στις πιο φτωχές χώρες.
Στο ραντεβού της Τρίτης αναμένεται, πάντως, ότι η Γαλλία θα θέσει και πάλι ζήτημα κεντρικής οικονομικής κυβέρνησης για την Ευρωζώνη, πρόταση στην οποία η Γερμανία απαντά με επιφύλαξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου