Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Νέο γερμανικό σκάνδαλο στη Μέση Ανατολή…

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όποιος τολμήσει και ψάξει θα βρει σκάνδαλα των Γερμανικών Εταιριών ακόμα και από εποχής του Έλληνα sir Basil Zaharoff (http://www.hellasontheweb.org/2010-04-05-22-32-27/2010-04-06-11-49-23/716-sir-basil-zaharoff-1849-1936)
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17262

Μπορεί να κατηγορείται η Ελλάδα ότι ουδείς τηρεί τον νόμο και το λιγότερο που επιχειρείται είναι να εξευρεθούν «παραθυράκια» για να ξεφύγουν όσοι επιθυμούν να τον παραβούν με σκοπό το ατομικό όφελος, ωστόσο, οι φίλοι και σύμμαχοι Γερμανοί αποδεικνύονται «δάσκαλοι» στον εξοπλιστικό τομέα τουλάχιστον.
Η «καταιγίδα» των αποκαλύψεων για τον τρόπο που ασκούσαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα οι γερμανικές εταιρίες στο εξωτερικό (όχι ότι οι Γάλλοι ή άλλες εθνότητες… πήγαιναν πίσω… ας όψεται φύση του ανθρώπου… αρκεί να αποφεύγονται τα κηρύγματα των «καλών» προς τους «κακούς»…), συμπληρώθηκε προσφάτως από ένα ακόμη σκάνδαλο:
Σύμφωνα με τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, η σαουδαραβικών καθεστωτικών συμφερόντων εταιρία MIC εξήγαγε τα γερμανικής προέλευσης τυφέκια εφόδου G-36, παραβαίνοντας με τον τρόπο αυτό τη γερμανική νομοθεσία. Την άδεια παραγωγής των τυφεκίων από τη σαουδαραβική εταιρία είχε δώσει η γερμανική κατασκευάστρια εταιρία Heckler & Koch, με αποτέλεσμα τα γερμανικά προϊόντα να διαφημίζονται από τη MIC σε εκθέσεις αμυντικού υλικού στο εξωτερικό.




Η γερμανική αντιπολίτευση έχει ξεσηκωθεί για μια ακόμη φορά απαιτώντας εξηγήσεις από την Άγκελα Μέρκελ, η οποία μέχρι στιγμής σιωπά. Η εταιρία Heckler & Koch επίσης, τηρεί σιγή ιχθύος, επικαλούμενη ζητήματα εμπιστευτικότητας των πληροφοριών…
Η Γερμανία έχει εμπλακεί εκτεταμένα στο πρόγραμμα επανεξοπλισμού της Σαουδικής Αραβίας, όπως αποκαλύφθηκε και από τη συμφωνία για τα 200 υπερσύγχρονα άρματα μάχης Leopard 2A7.
Πλέον, εφόσον οι Γερμανοί φροντίζουν να κρατάνε το Τελ Αβίβ ικανοποιημένο (π.χ. χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής ενός ακόμη υποβρυχίου κλάσεων Dophin) σε συνδυασμό με το γεωπολιτικό επιχείρημα της απειλής του Ιράν, όλα τα – κατά τα άλλα – σκάνδαλα, αναπόφευκτα υποβαθμίζονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου