Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Απαγορεύουν την εξέταση του πτώματος Καντάφι.Η φωτογράφηση...επιτρέπεται!!!

Έκκληση και από τη φυλή του Καντάφι για το πτώμα(ΒΙΝΤΕΟ)

Aπό το onalert

Ουρές έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη Μιζράτα κάνουν εκατοντάδες Λιβυοι για να δουν και να φωτογραφίσουν κι αυτοί τη σορό του Καντάφι που εκτίθεται σε ψυγείο προορισμένο για λαχανικά. Δεν ήταν πρόθεση των αρχών να εκτεθεί στον κόσμο, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό το που βρισκόταν πλήθος κόσμου συνέρρευσε και τώρα φρουροί κάνουν μέχρι και ξεναγήσεις για οικογένειες. 

Με ανάμεικτα συναισθήματα οι Λίβυοι αντικρύζουν το γυμνό από τη μέση και πάνω και κακοποιημένο σώμα του ανθρώπου που ήταν ο απόλυτος άρχοντας στην περιοχή για 42 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ οι περισσότεροι λένε ότι “θέλουν να δουν το σκυλί” νεκρό. Δεύτερη "ατραξιόν" η σορός του γιού του Καντάφι, Μουτάσιμ, που μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ίδιο κατάστημα.


"Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα"

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από τις αρχές το τί θα γίνει με το πτώμα το οποίο ζητούν τα μέλη της οικογένειάς του και κυρίως η γυναίκα του, Σαφία. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία γρήγορη ταφή την Παρασκευή ωστόσο το πτώμα πρέπει να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση καθώς ο ΟΗΕ έχει ζητήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου. 

Αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει νεκροψία. "Δεν θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή σήμερα, ούτε άλλη ημέρα. Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα" είπε ο Φάτι Μπασάγα, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου στη Μιζουράτα.




Έκκληση και από τη φυλή του Καντάφι για το πτώμα

Την ίδια ώρα η φυλή του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης κάλεσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να παραδώσει τη σορό του 69χρονου συνταγματάρχη ώστε να γίνει η ταφή στη γενέτειρά του, τη Σύρτη, όπως προβλέπουν οι ισλαμικοί κανόνες."Καλούμε τον ΟΗΕ, τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) και τη Διεθνή Αμνηστία να ασκήσουν πιέσεις στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ώστε να παραδώσει τις σορούς των μαρτύρων στη φυλή μας στη Σύρτη και να επιτρέψει την ταφή τους, σύμφωνα με τα ισλαμικά έθιμα", τονίζει η φυλή σε ανακοίνωσή της, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Rai.



Παιδί περιμένει να αντικρύσει τη σορό του Καντάφι

Ο Καντάφι εικονίζεται καθαρά να έχει συλληφθεί ζωντανός ωστόσο στη συνέχεια το άψυχο σώμα του δείχνεται να σύρεται στους δρόμους της Σύρτης και να διαπομπεύεται. Επισήμως η Μεταβατική κυβέρνηση λέει ότι σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών, από τα τραύματα που υπέστη στη μάχη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου