Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Η συνέντευξη Τ/κ για τις σφαγές Ε/κ που προκάλεσε σάλο(Βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την ιστορία ενός Τουρκοκυπρίου, που περιγράφει σε συνέντευξή του, τις σφαγές Ε/κ το καλοκαίρι του 1974.

Το θέμα, το οποίο δημοσιεύει στη στήλη του στην εφημερίδα «Αφρίκα» ο Τ/κ δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, προκλήθηκε μετά τα όσα είπε σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο ηλικιωμένος άντρας, τότε μέλος της ΤΜΤ.

Σύμφωνα με την ελληνική ιστοσελίδα, tourkikanea.gr, που προέβη σε μετάφραση της συνέντευξης, ο 84χρονος άντρας, που την περίοδο του 1974 ήταν αξιωματικός στη Μεσαορία, αποκαλούσε τους Ελληνοκύπριους ως «γκιαούρηδες», ενώ όπως είπε στον δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη, αυτός ήταν που «κανόνιζε» όπως είπε, τους αιχμάλωτους.


Συνεχίζοντας να είναι προκλητικός και απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως δεν αισθανόταν καμία μετάνοια, ενώ όπως αποκάλυψε του «άνοιγε η όρεξη» του, καθώς τα διηγείτο. Πρόσθεσε μάλιστα πως το να σκοτώνει, ήταν για αυτόν, ένα είδος… τέχνης.

Ο 84χρονος, καυχιόταν μάλιστα πως ήταν αυτός που συνόδευσε τον τουρκικό στρατό ως τη «μύτη» της Καρπασίας, την ίδια ώρα που χωρίς ίχνος μετάνοιας είπε πως όταν είδε πολλούς Ε/κ αιχμαλώτους, πρόθεσή του ήταν να τους «καθαρίσει» όλους.

Δείτε την επίμαχη συνέντευξη:

ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου