Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μετά τις δηλώσεις από τον Κάρελ ντε Γκουχτ... Η Κομισιόν διαψεύδει την... Κομισιόν!!!

Από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη επιβεβαιώνεται το γεγονός που αποτελεί, ούτως ή άλλως, κοινό μυστικό: η Ευρώπη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις που έκανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου, Κάρελ ντε Χουχτ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Πριν από ενάμιση χρόνο ίσως να υπήρχε ο κίνδυνος ενός ντόμινο» είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Standaard.


«Σήμερα όμως» πρόσθεσε, «τόσο εντός της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν, υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες δουλεύουν πάνω σε σενάρια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει».

Η Κομισόν πάντως, διαψεύδει την ύπαρξη plan B για την Ελλάδα, μετά τις δηλώσεις του Κάρελ ντε Γκουχτ.

Συγκεκριμένα, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, επισημαίνει ότι "η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εργάζεται σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".

Προσθέτει ακόμη ότι "η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη", ενώ τονίζει ότι "ο Μπαρόζο και ο Ρεν δηλώνουν εδώ και δύο χρόνια ότι η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει! Δεν υπάρχει σχέδιο από την Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ".

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου