Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δεν μίλησαν για την Κύπρο Ερντογάν - Παπαδήμος Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες οι δύο πρωθυπουργοί

Δεν μίλησαν για την Κύπρο Ερντογάν - ΠαπαδήμοςΑπό το ikypros

Δεν μίλησαν για το Κυπριακό στην πρώτη τους τηλεφωνική επικονωνία ο Ελληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται απο τις επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, αφού δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στο υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.


Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συζήτησαν θέματα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις και ειδικά την νοτιανατολική Μεσόγειο, ενώ αναφέρθηκαν και σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος και συμφώνησαν για τη συνέχεια της συνεργασίας Αθήνας και Άγκυρας καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.


Πολιτικοί κύκλοι στην Λευκωσία σχολίαζαν χθες πως ενώ δεν αναμένεται από μια προσωρινή κυβέρνηση να καθορίσει πολιτικές για σοβαρά θέματα όπως το Κυπριακό, αναμένετο πως επισήμως θα αναφερόταν ότι τουλάχιστον το Κυπριακό αποτελεί, έστω και υπό τις δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνει η Ελλάδα, την κύρια πολιτική της προτεραιότητα στην πρώτη επίσημη επικοινωνία με την Τουρκία. Ειδικά μετά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις τόσο κατά της Κύπρου όσο και κατά της Ευρώπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου