Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΥΕΜΕΝΗ Δολοφονία 5 διαδηλωτών

Δολοφονία 5 διαδηλωτών
Από το ethnos

Στη δολοφονία τουλάχιστον 5 διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την ασυλία που προσφέρει στον πρόεδρο της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Αλ Σάλεχ η συμφωνία για τη μετάβαση της εξουσίας που υπέγραψε, προχώρησαν υποστηρικτές του.
Οι επιτιθέμενοι κρατώντας βαριά όπλα άνοιξαν πυρ εναντίον διαδήλωσης στην οδό Ζουμπαγίρ της πρωτεύουσας Σαναά, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 άνθρωπους. Με ανακοίνωσή του πάντως ο ίδιος ο Σάλεχ καταδίκασε την ενέργεια, καλώντας παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης αυτούς που έκαναν αυτό το έγκλημα, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν.

Οι διαδηλωτές ήταν αντίθετοι στην ασυλία του Σάλεχ, την οποία έλαβε ως αντάλλαγμα για την υπογραφή της συμφωνίας που προβλέπει τη μεταβίβαση της εξουσίας μέσα σε 30 ημέρες στον αντιπρόεδρο Αμπέντ Ράμπο Μανσούρ και τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών σε 90 ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι μετά την υπογραφή της συνθήκης προχθές το βράδυ χιλιάδες είχαν βγει στους δρόμους να πανηγυρίσουν, ενώ αρκετές χιλιάδες είχαν διαδηλώσει εναντίον της ασυλίας του Σάλεχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου