Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Εθνική συνεννόηση για την οικονομία ζητά ο Νίκος Αναστασιάδης





Από το philenews.com
Λευκωσία: Συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, για συζήτηση των προβλημάτων της οικονομίας και εθνική συνεννόηση, ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος ανέφερε από τη Λεμεσό.



Διαβάζοντας γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως ''η κρισιμότητα των στιγμών, επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και τη συνεργασία όλων και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, έχω ζητήσει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, αλλά και του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΔΗΣΥ''.


Πρόσθεσε επίσης ότι ανάλογες επαφές θα επιδιώξει μέσα στις επόμενες μέρες και με άλλους φορείς της οικονομίας, σημειώνοντας ότι ''ο ΔΗΣΥ, ως η μεγαλύτερη παράταξη του τόπου, ως δύναμη πολιτικής αξιοπιστίας και ευθύνης, ήταν και παραμένει έτοιμος να στηρίξει σωστές αποφάσεις και τολμηρά μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα και να ξαναβάλουμε την Κύπρο στο δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα το στέλνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό''.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ αντιλαμβάνεται ότι ο αξιόπιστος σχεδιασμός και οι τολμηρές αποφάσεις είναι πλέον ζήτημα εθνικής επιβίωσης και επανέλαβε την ετοιμότητα του κόμματος να αναλάβει ευθύνες και να επιμεριστεί κόστος.

''Σήμερα δεν είναι η ώρα των διαπιστώσεων ή των εκτιμήσεων, ούτε η ώρα να αναζητήσουμε ποιος έχει δικαιωθεί για παλαιότερες εκτιμήσεις και ποιος έχει διαψευστεί ξανά και ξανά από τα γεγονότα'', ανέφερε και πρόσθεσε ότι ''σήμερα είναι η ώρα των αποφάσεων για να αποφύγουμε καταστροφικές συνέπειες που είναι ήδη πέραν από αισθητές''.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, ''περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο λαϊκισμός, οι ιδεολογικές εμμονές και τα εύηχα συνθήματα δεν μπορούν να αποτελούν την απάντηση στην κρίση και ούτε μπορεί να τίθενται πάνω από την οικονομική λογική και την πραγματικότητα'' και υπέδειξε ότι αυτό αφορά όλους, είτε ανήκουν στην κυβέρνηση, είτε σε κόμματα, είτε σε οργανωμένα σύνολα ή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.

''Οι αποφάσεις που καλούμαστε να λάβουμε μέσα στις επόμενες λίγες μέρες'', συνέχισε, ''δεν θα είναι εύκολες ή ευχάριστες, αλλά είναι όμως αναγκαίες''. ''Ούτε και είναι πρόθεση μας να στοχοποιήσουμε κανένα και ειδικά τους εργαζόμενους. Ας αντιληφθούμε όμως πως η παγοποίηση, για παράδειγμα, μισθών και ωφελημάτων στο δημόσιο, όχι μόνο δεν θα υπονομεύσει τα κεκτημένα, αλλά αντιθέτως θα τα διαφυλάξει, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε πολύ οδυνηρές αποφάσεις τις οποίες θα λάβουν και θα μας επιβάλουν άλλοι'', συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη πως ''το παράδειγμα της Ελλάδας είναι πάρα πολύ κοντά για να ευαισθητοποιήσει όσους ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης'' και διαμήνυσε ότι ''οφείλουμε να νοικοκυρέψουμε ένα κράτος σπάταλο και αναποτελεσματικό, ένα κράτους που σε καιρό ύφεσης συνέχιζε να ξοδεύει αλόγιστα, διευρύνοντας τα ελλείμματα και διογκώνοντας τα χρέη''.

''Αυτή η ανεύθυνη πορεία πρέπει επειγόντως να διορθωθεί, κάνοντας αρχή από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012'', ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως ''την ίδια ώρα οφείλουμε να δώσουμε δυναμική και αποφασιστική ώθηση στην ανάπτυξη, με συγκεκριμένα κίνητρα, με ενθάρρυνση και όχι επιβάρυνση των παραγωγικών τομέων της οικονομίας, με σύμπραξη και συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα''.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου