Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Έχασε το momentum στο τέλος η Wall


Από το
 
 


  Dow11.504,62-72,43 -0,63%  



  Nasdaq2.604,04-53,39 -2,01%  

Η Wall Street σήμερα
Τα αντιφατικά μηνύματα που έστειλε η Ευρώπη, η δυσάρεστη έκληξη που επεφύλασσαν τα μεγέθη της Apple αλλά και η ενοχλητική υπενθύμιση της Fed ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ παραμένει αργή οδήγησαν σε αδιέξοδο την προσπάθεια της Wall Street να δώσει συνέχεια στη χθεσινή σημαντική άνοδο. Οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές κοντά σε χαμηλά ημέρας, με απώλειες περίπου 1%, υποκύπτοντας στις τάσεις ρευστοποίησης των τριών τελευταίων ωρών.

Η Beige Book της Fed για το μήνα Σεπτέμβριο έδειξε πως η οικονομική δραστηριότητα επεκτάθηκε μόνο "ήπια" στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές δαπάνησαν περισσότερα, ενώ οριακή ήταν η βελτίωση του τομέα απασχόλησης, ανοίγοντας το δρόμο στη διατήρηση του αργού ρυθμού ανάπτυξης.

Το οικονομικό τοπίο παραμένει θολό στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού όπου κάθε σενάριο, είτε αφορά ενδεχόμενη γαλλο-γερμανική συμφωνία για το EFSF, είτε ελληνική διάσωση, είτε ανακεφαλαιποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών περιβάλλεται από αβεβαιότητα. Τα βλέμματα στρέφονται στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.


Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 72,43 μονάδες (0,6%) κλείνοντας στις 11.504,62 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 53,04 μονάδων (2%) και έκλεισε στις 2.604,04 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 15,5 μονάδων (1,3%) κλείνοντας στις 1.209,88 μονάδες.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,06 δολ. ή σε ποσοστό 10% και έκλεισε στα 0,54 δολ.
Η μετοχή της Apple έχασε 5,59% κλείνοντας στα 398,62 δολάρια, καθώς η κατασκευάστρια των iPhone και iPad ανακοίνωσε χθες χαμηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη τριμήνου. Αναλυτικά στα αποτελέσματα,  η Apple εμφάνισε αύξηση κερδών 54% στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου (6,62 δισ. δολ), που όμως αποδείχθηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων για πρώτη φορά μετά το 2004.

Παραμένοντας στον τεχνολογικό κλάδο, αύξηση κερδών και εσόδων κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η Intel Corp. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 3,37 δισ. δολ., ή 65 σεντς ανά μετοχή, από 2,96 δισ. δολ., ή 52 σεντς ανά μετοχή.

Πτώση κερδών κατά 26% ανακοίνωσε εξάλλου η Yahoo Inc. για το γ΄ τρίμηνο χρήσης ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.
Μεταπηδώντας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθαρά κέρδη ύψους 2,2 δισ. ευρώ ή 1,15 δολ. ανά μετοχή εμφάνισε η Morgan Stanley κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους έναντι ζημιών ύψους 91 εκατ. δολ. ή 7 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Από συνεχιζόμενες δραστηριότητες η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,14 δολ. ανά μετοχή από κέρδη 5 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα καθαρά έσοδα σημείωσαν άλμα 46% και ανήλθαν σε 9,9 δισ. δολ. από 6,8 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Αύξηση κερδών κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η διαχειρίστρια κεφαλαίων BlackRock Inc.
Στα μάκρο της ημέρας,  αύξηση εμφάνισαν και το Σεπτέμβριο οι τιμές καταναλωτών στις ΗΠΑ, λόγω των διατηρούμενων ενισχύσεων στις τιμές τροφίμων και ενέργειας.
Ειδικότερα, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο, σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης. Υπενθυμίζεται πως οι τιμές είχαν ενισχυθεί κατά 0,4% και 0,5% τον Αύγουστο και τον Ιούλιο αντίστοιχα.

Παράλληλα, αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, και στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών, κατέγραψαν το Σεπτέμβριο οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι ενάρξεις αυξήθηκαν 15% στις 658 χιλ. ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν άνοδο 4,2% στις 595 χιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου