Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Στην Λιβύη η Χίλαρι Κλίντον


Aπό τη real


Την «νίκη της Λιβύης» χαιρέτισε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της στην Τρίπολη, ωστόσο οι πολεμιστές που παραμένουν πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι συνεχίζουν να μάχονται, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηγέτες της χώρας.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη στην Λιβύη είναι αξιοσημείωτη, καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιείται από αξιωματούχο των ΗΠΑ, μετά την πτώση τον Αύγουστο του πρώην ηγέτη της, που παρέμεινε στο τιμόνι της χώρας για 42 χρόνια. Ωστόσο, η Χίλαρι Κλίντον είχε μαζί της ισχυρή φρουρά για την προστασία της, γεγονός που αποδεικνύει πως υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσον έχουν καταφέρει οι δυνάμεις της νέας κυβέρνησης να πάρουν τον πλήρη έλεγχο στην περιοχή.
Μετά την συνάντησή της με τον μεταβατικό πρωθυπουργό της χώρας, Μοχάμεντ Τζιμπρίλ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την διαβεβαίωση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επαναφέρει σε σωστή τροχιά την Λιβύη», ενώ εξήγησε πως αυτό που προέχει είναι να ενοποιηθούν όλες οι παραστρατιωτικές ομάδες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην χώρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, αν και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Λιβύη έχουν εκφράσει την στήριξή τους στην νέα κυβέρνηση, πολλοί αναλυτές εξακολουθούν να τις θεωρούν ως την μεγαλύτερη απειλή για την ενότητα στην Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου