Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αβραμόπουλος σε Ερντογάν: Δεν πωλείται κανένα ελληνικό νησί(Βίντεο)

Την σκληρή απάντηση του υπουργού Εξωτερικών προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού σε βάρος της Ελλάδας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη του στο NTV υποστήριξε ότι κακώς ο οίκος Standard&Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία. «Ένας που γνωρίζει καλά τη δουλειά του δεν κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Εδώ πουλάνε τα νησιά τους ενώ την ίδια ώρα αναβαθμίζεται η οικονομία τους κατά 6 μονάδες. Που το έχουμε ξαναδεί αυτό;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
«Δείτε εδώ αναβαθμίστηκε η οικονομία της Ελλάδας κατά 6 μονάδες και μάλιστα απότομα από διεθνή οίκο και ενώ είναι ήδη βυθισμένη η οικονομία της από παντού, δανείζεται χρήματα» υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «χαιρέκακες δηλώσεις» οι οποίες αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία.

«Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

 Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου

«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.

Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου