Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Τραμπ: Ακύρωσα επίθεση στο Ιράν 10' πριν γίνει -Μου είπαν ότι θα πέθαιναν 150 άνθρωποι - ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με αναρτήσεις του στο Twitter σημείωσε, ότι σταμάτησε την προγραμματισμένη επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν λίγα λεπτά πριν γίνει.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό αποφάσισε να σταματήσει την επίθεση, όταν πληροφορήθηκε, ότι θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 150 άνθρωποι, κάτι που θα ήταν δυσανάλογο σε σύγκριση με την κατάρριψη του αμερικανικού drone.

Τραμπ: Ήμασταν έτοιμοι να «χτυπήσουμε» 3 στόχους του Ιράν
Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε: «Τη Δευτέρα κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο σκάφος που πετούσε σε διεθνή ύδατα. Ήμασταν έτοιμοι να ανταποδώσουμε χτυπώντας 3 στόχους, όταν ρώτησα πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν. 150 κύριε, ήταν η απάντηση ενός Στρατηγού. 10 λεπτά πριν το χτύπημα το ακύρωσα».


​Τόνισε, ακόμη, ότι δεν βιάζεται και χαρακτήρισε τον στρατό των ΗΠΑ «μακράν τον καλύτερο στον κόσμο».

Ο Τραμπ είχε προειδοποιήσει για τις επικείμενες επιθέσεις κατά του Ιράν

Να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χθες το βράδυ είχε προειδοποιήσει μέσω Ομάν το Ιράν, ότι επίκειται αμερικανική επίθεση. Σύμφωνα, με τους New York Times, ο Τραμπ είχε αποφασίσει να κάνει πράξη τις απειλές του προς το Ιράν, μετά την κατάρριψη του drone από την χώρα, αλλά πείστηκε από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών την τελευταία στιγμή, να κάνει πίσω!

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου