Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ – ΣΕΒ

Ο κορυφώνεται η διαμάχη ανάμεσα στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και του ΠΑΣΟΚ, η οποία ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως συμφέροντα στην Ελλάδα πίεζαν για τις «οδυνηρές ρυθμίσεις στα εργασιακά», οι οποίες ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή.

Η αντίδραση του ΣΕΒ υπήρξε έντονη. Μέσω κύκλων τόνιζαν πως ο κ. Βενιζέλος αποδέχτηκε τις προτάσεις της Τρόικας παρά την αντίδραση των κοινωνικών εταίρων. Μάλιστα ο ΣΕΒ προτείνει στους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει μείωση κατά 22% στον κατώτατο μισθό.


Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε σε άτυπη ενημέρωση σε δημοσιογράφους: «Δεν είναι  η πρώτη φορά που ο κ. Δασκαλόπουλος παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο. Την επομένη των εκλογών, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ διατύπωσε τη θέση ότι «η κάλπη ανέδειξε ένα γόνιμο αδιέξοδο». Στις 24.5.2011, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ ήταν ο πρώτος που πρότεινε δημοψήφισμα, για τον εάν θα πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή να επιστρέψει στη δραχμή».

Η κα Γεννηματά πρόσθεσε πως «καθίστανται συνεπώς πολιτικά  προκλητικοί οι «κύκλοι του ΣΕΒ», όταν ελαφρά τη καρδία λένε ότι «ο κ. Βενιζέλος, πίσω από την πλάτη των κοινωνικών εταίρων συμφώνησε, τελευταία στιγμή, ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, με την τρόικα, τη μείωση του κατώτατου μισθού».  Γνωρίζει ο ΣΕΒ με ποιον τρόπο, από ποιους και υπό  ποιες συνθήκες διεξήχθησαν οι μακρές διαπραγματεύσεις για την έγκριση της δανειακής σύμβασης και του PSI. Γνωρίζει ότι η Βουλή των Ελλήνων, με συντριπτική διακομματική πλειοψηφία, ενέκρινε το σχέδιο της δανειακής σύμβασης. Γνωρίζει ότι σε όλη αυτήν την περίοδο, ο καθένας είχε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί. Πρωτίστως, οι κοινωνικοί εταίροι». 

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου