Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Απεγκλωβίστηκε από τα "δεσμά" των ευρωπαϊκών εξελίξεων η Wall

Dow12.496,15-6,66 -0,05%  



  Nasdaq2.850,1211,04 0,39%  

Η Wall Street χθες
Με δραματική αντιστροφή κλίματος οι δείκτες της Wall Street κατάφεραν να κλείσουν κοντά στη γραμμή εκκίνησης αποσυνδέοντας τη μοίρα τους από το ευρώ και τις ευρωαγορές που εγκλωβίστηκαν στους φόβους αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.

Traders και επενδυτές σχολίασαν πως η ξαφνική ανάκαμψη στην Wall Street χρησιμοποίησε ως "καύσιμο" τις ελπίδες για πρόοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις συζητήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. "Ολες οι εξελιξεις στην Ευρώπη είναι τόσο αρνητικές που οι επενδυτές σκέφτοναι ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα επιτρέψουν σε αυτό το καθοδικό σπιράλ να βγει εκτός ελέγχου".

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 6,60 μονάδες (-0,05%) κλείνοντας στις 12.496,10 μονάδες. Στα χαμηλά ημέρας βρέθηκε να υποχωρεί έως και 191 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 11,00 μονάδων (0,39%) και έκλεισε στις 2.850,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,20 μονάδων (0,17%) κλείνοντας στις 1.318,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 7,17 δολάρια με άνοδο 0,19 δολαρίων ή σε ποσοστό 2,72%. Ακολούθησαν η Alcoa με κέρδη 1,41% ή 0,12 δολαρίων στα 8,61 δολάρια και η Wal-Mart Stores με κέρδη 1,33% και κλείσιμο στα 64,58 δολάρια.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Hewlett-Packard (-3,21%), η Intel (-2,27%) και η Microsoft (-2,18%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές στο ταμπλό ο κλάδος μετοχών πρώτων υλών αλλά και βιομηχανικών μετοχών. Το ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 3,95% (+0,06 δολ) στα 1,58 δολάρια.

Οι ηγέτες της Ευρώπης πραγματοποιούν σήμερα το βράδυ άτυπη συνάντηση στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν πιθανά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της απασχόλησης. Η Merkel αναμένεται να προβάλλει ισχυρή αντίσταση στις διογκούμενες πιέσεις για έκδοση ευρωομολόγων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί και η Ελλάδα, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνης.

Στις ΗΠΑ συνεχίστηκε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, με τις Dell και Toll Brothers να ξεχωρίζουν.
Η Dell ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων για το α΄ τρίμηνο χρήσης χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το επόμενο τρίμηνο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες. Η μετοχή της σημείωσε "βουτιά" 15,25%.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 635 εκατ. δολ. ή 36 cents ανά μετοχή για το α΄ τρίμηνο χρήσης από κέρδη 945 εκατ. δολ. ή 49 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 14,4 δισ. δολ. από 15 δισ. δολ. ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 43 cents ανά μετοχή.

Κέρδη ανακοίνωσε η Toll Brothers Inc. για το β΄ τρίμηνο χρήσης από ζημιές ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ την ίδια στιγμή τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 17%. Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου η κατασκευαστική ανακοίνωσε κέρδη 16,9 εκατ. δολ. ή 10 cents ανά μετοχή από ζημιές 20,8 εκατ. δολ. ή 12 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ανήλθαν σε 373,7 εκατ. δολ. από 319,7 εκατ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 3 cents ανά μετοχή με έσοδα 381 εκατ. δολ.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, έρευνα που αφορά τις κατηγορίες κατά της Morgan Stanley για την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα έσοδα του Facebook λίγο πριν την αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών σχεδιάζει να ξεκινήσει ο πρόεδρος της Financial Industry Regulatory Authority (FINRA).
Ο Ketchum δήλωσε στο Reuters πως εάν οι κατηγορίες αληθεύουν τότε αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος για τη FINRA και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο αναλυτής της Morgan Stanley, της τράπεζας που ήταν βασικός ανάδοχος της IPO, προχώρησε σε μείωση της εκτίμησης για τα έσοδα της Facebook Inc. λίγες μόνο ημέρες πριν την αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της εταιρείας στην Wall Street.

Πάντως επενδυτές του Facebook κατέθεσαν νωρίτερα μήνυση κατά των βασικών αναδόχων της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Facebook Inc. αλλά και κατά της ίδιας της εταιρείας. Η εταιρεία κατηγορείται για λανθασμένες και παραπλανητικές παρουσιάσεις καθώς και για παραλήψεις κατά τη διαδικασία του roadshow.
Η μετοχή του Facebook έκλεισε τις συναλλαγές της Τρίτης στα 31 δολ. έπειτα από βουτιά 11% τη Δευτέρα, ενώ σήμερα σημείωσε άνοδο 3,23% στα 32 δολάρια. Η μετοχή έκανε ντεμπούτο στα 38 δολ. την Παρασκευή σε μια από τις πιο πολυδιαφημισμένες IPOs των τελευταίων ετών.

Στα μάκρο της ημέρας, μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική στεγαστική αγορά συνεχίζει να ανακάμπτει από την κρίση του 2008. Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν 3,3% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 343.000 όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη άνοδο 2,1% στις 335.000. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις σημειώνουν άνοδο 9,9% όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία.

Παράλληλα, άνοδο 1,8% σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ το Μάρτιο σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε η Federal Housing Finance Agency. Σε ετήσια βάση οι τιμές κατέγραψαν άνοδο 2,7% το Μάρτιο. Η FHFA ανακοίνωσε παράλληλα ότι για το α΄ τρίμηνο συνολικά οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,6% από τα επίπεδα του δ΄ τρίμήνου.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου