Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Η νεολαία των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης γιορτάζει, αλλά δεν ξεχνά τα Τέμπη Κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε ο ετήσιος χορός-θεσμός, ο οποίος θα ξεκινήσει με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα καθώς στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νεαρής ηλικίας, οδήγησε το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» να μεταθέσει κατά μία εβδομάδα το χορό της νεολαίας, ως απόδοση φόρου τιμής στα θύματα και ένδειξη σεβασμού στις οικογένειες.

Ο χορός ήταν προγραμματισμένο να γίνει το περασμένο Σάββατο. Παρόλο που είχε ολοκληρωθεί το τριήμερο εθνικό πένθος για το τραγικό συμβάν, ο σύλλογος αποφάσισε την αναβολή.

Όπως αναφέρει στο pontosnews.gr ο πρόεδρος των «Ακριτών» Κώστας Παπαδόπουλος, πριν από την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Παράλληλα, στο χαιρετισμό του θα αναφερθεί στο τραγικό συμβάν, θα εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και θα ευχηθεί η χώρα να μην βιώσει ποτέ ξανά ένα τέτοιο ασύλληπτο γεγονός.

Μεγάλο το ενδιαφέρον

Αν και αποφασίστηκε η μετάθεση της εκδήλωσης, όπως λέει ο Κώστας Παπαδόπουλος, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ακυρώσεις.

Περισσότερα από 350 άτομα έχουν κράτηση, ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον 550 θα δώσουν το παρών, νούμερο πολύ υψηλό σε μια περίοδο ακρίβειας και της οικονομικής στενότητας για την πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Ο χορός της νεολαίας του συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» αποτελεί θεσμό, αφού διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, με εξαίρεση τη διετία της πανδημίας. Συγκεντρώνει πάντοτε πολύ κόσμο και το γλέντι διαρκεί μέχρι το πρωί.

«Κάθε χρόνο ο χορός της νεολαίας μας σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Μας αφήνει πολύ ικανοποιημένους η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Εμείς από την πλευρά μας φροντίζουμε πάντοτε να προσκαλούμε πολύ γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες, ώστε ο κόσμος να διασκεδάζει και να φεύγει χαρούμενος», σημειώνει στο pontosnews.gr ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Κατά τον ίδιο, οι «Ακρίτες του Πόντου», εκτός από τον ετήσιο χορό τους, διοργανώνουν και χορό της νεολαίας, διότι θέλουν να κρατούν ενεργά και να δραστηριοποιούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα νεότερα σε ηλικία μέλη.

Όπως φαίνεται, ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται, αφού αυτήν τη στιγμή έχουν 50 ενεργά άτομα στη νεολαία τους. Από αυτά περίπου 35 βρίσκονται σε καθημερινή βάση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και συμμετέχουν στα χορευτικά ή βοηθούν σε άλλες δραστηριότητές του.

«Η νεολαία του συλλόγου μας είναι πάρα πολύ δραστήρια. Οργανώνει μόνη της τα πάντα», σημειώνει ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Το καλλιτεχνικό σχήμα

Το βασικό καλλιτεχνικό όνομα στο φετινό χορό της νεολαίας είναι ο Θεόφιλος Πουταχίδης, ο οποίος θα τραγουδήσει και θα παίξει λύρα. Στη σκηνή θα ανέβουν ακόμα ο Γιάννης Μαργαριτιάδης (κλαρίνο), ο Κώστας Κυριακίδης (τραγούδι) και ο Τριαντάφυλλος Ταρατσίδης (λύρα).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 21:00 το βράδυ, στην αίθουσα δεξιώσεων «Έναστρος» (25ης Μαρτίου 6, Νέα Ευκαρπία).

Η τιμή πρόσκλησης βρίσκεται στα 20 ευρώ ανά άτομο (15 για τα παιδιά) και περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό. Επίσης θα υπάρχει νηστίσιμο μενού.

«Ως επί το πλείστον ο χορός της νεολαίας μας γίνεται στη συγκεκριμένη αίθουσα εκδηλώσεων. Πρόκειται για ένα πολύ ζεστό μαγαζί, με ποιότητα. Επίσης, διαθέτει πάρκινγκ. Όπως συμβαίνει πάντοτε, το κέφι θα κρατήσει μέχρι το πρωί. Άλλωστε, ο Θεόφιλος Πουταχίδης παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Παρόλο που βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με μια τεράστια ακρίβεια, ο κόσμος επιλέγει να έρχεται στους χορούς μας», τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Και ενώ κάθε χρόνο τιμάται κάποια προσωπικότητα του ποντιακού χορού, φέτος δεν θα υπάρχει τιμώμενο πρόσωπο. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες προσωπικότητες στον ποντιακό χώρο για να τις τιμήσουμε. Προφανώς και υπάρχουν, και μάλιστα είναι πολλές. Ωστόσο, όπως συνέβη και με άλλους συλλόγους, έτσι και εμείς αποσυντονιστήκαμε από την πανδημία και τώρα κάνουμε προσπάθειες να οργανωθούμε ξανά», καταλήγει.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

• Το pontosnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου