Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Όλι Ρεν: Επιστρέφει στην Αθήνα η Τρόικα τις επόμενες ημέρες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:43

Την ικανοποίησή του για την εκπεφρασμένη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνηση να ανταποκριθεί πλήρως στους συμφωνημένους δημοσιονομικούς φέτος και το επόμενο έτος εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ σημειώνει ότι προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους της έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Καλωσορίζω την έκφραση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί πλήρως στους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους φέτος και τον επόμενο χρόνο και να λάβει όλα τα απαραίτητα σταθεροποιητικά μέτρα ώστε να επιτύχει αυτούς τους στόχους. Οι σημερινές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς στην ακίνητη περιουσία, θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.


Η Ελλάδα χρειάζεται να πετύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους και να εφαρμόσει τις συμφωνημένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τους εταίρους της. Αυτό είναι θεμελιώδες προκειμένου να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, να βελτιώσει τις προοπτικές για τους Έλληνες πολίτες από πλευρά ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και ευημερίας.

Το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες ώστε να παράσχει τεχνική υποστήριξη στο συνεχιζόμενο έργο των ελληνικών αρχών. Μόλις η Ελλάδα ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις, εκτιμώ ότι ο έλεγχος από την τρόικα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα θα είναι σημαντική στο να καταστεί βιώσιμη από πλευράς χρέους η Ελλάδα – σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων στήριξης. Οι εργασίες αναφορικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο της 21ης Ιουλίου.

Η ομάδα κρούσης της Κομισιόν για την Ελλάδα έχει αρχίσει τις εργασίες της ώστε να παρέχει τεχνική συνδρομή για την υποστήριξη της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της απασχόλησης, ιδίως μέσω της καλύτερης χρήσης των κοινοτικών διαρθρωτικών πόρων.

Για ακόμα μία φορά καλώ τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες και να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατόν τις αποφάσεις της συνόδου της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου. Εκτιμώ ότι η συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή στο Wroclaw θα ξεπεράσει τα εμπόδια που απομένουν. Η επικύρωση της συμφωνημένης μεταρρύθμισης του EFSF από τα κράτη-μέλη είναι μία ακόμα επείγουσα προτεραιότητα».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου