Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ PREDATOR

Από το ιστολόγιο

Εφ. Ραντικάλ 11-9-2011

Στον αγώνα ενάντια στο ΠΚΚ, έρχονται τα Predator στην θέση των ισραηλινών Heron
H Άγκυρα μετά την κατά παράβαση της συμφωνίας άρνηση του Ισραήλ να παραδώσει στην Τουρκία τα 6 μη επανδρωμένα οχήματα που της πούλησε, κινητοποιήθηκε και ζήτησε από τις ΗΠΑ τα Predator που χρησιμοποιεί στο Ιράκ από όπου θα αποσυρθεί πλήρως τον Δεκέμβριο.




Η κυβέρνηση του Ομπάμα φέρεται να δήλωσε πως η Τουρκία στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στο ΠΚΚ ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα, μια μονάδα από τα Predator που χρησιμοποιούνται στο Ιράκ να μετακινηθούνε στην βάση του Ινζιρλίκ, και ότι η Ουάσιγκντον εξετάζει το σχετικό αίτημα. Η εφημερίδα Washington Post σε μεγάλο άρθρο της για αυτό το θέμα, αναφέρει πως η Ουάσιγκντον ακόμη δεν έχει αποφασίσει αλλά Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν μια τέτοια συμφωνία.
Στο άρθρο στην εφημερίδα Washington Post που υπογράφει ο Γκρέγκ Γουίτλοκ αναφέρεται ότι ¨Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει το αίτημα να εγκατασταθούνε τα Predator στην Τουρκία, όπου θα χρησιμοποιηθούνε στον αγώνα της ενάντια στην τρομοκρατία στο Βόρειο Ιράκ. Μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να ενδυναμώνει μια διπλωματική συμμαχία αλλά σύρει τις ΗΠΑ πιο βαθιά σε μια περιφερειακή διαφορά¨.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ PREDATOR Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι πληροφορίες που διασφαλίζουν αυτά τα οχήματα από το 2007 που χρησιμοποιούνται στο Ιράκ, κοινοποιούνται και στην Τουρκία στα πλαίσια του αγώνα της ενάντια στο ΠΚΚ και προσθέτει πως ¨ Εάν όμως δεν βρεθεί μια νέα βάση για τα Predator, στις 31 Δεκεμβρίου που αποσύρονται πλήρως οι ΗΠΑ από το Ιράκ, θα τελειώσει και αυτή η συμμαχία ενάντια στην τρομοκρατία¨.
Η εφημερίδα αναφέρει πως η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας, και υπενθυμίζει πως στα Wikileaks αναφέρεται πως η Τουρκία στον αγώνα της ενάντια στο ΠΚΚ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα οχήματα Predator, από τα κατασκοπικά αεροπλάνα U-2 και από τις άλλες πηγές πληροφοριών των ΗΠΑ.
…………………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου