Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 13.00 συνέντευξη του πρωθυπουργού Υπουργικό συμβούλιο με κλίμα για νέα μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=144805
Το χτεσινό μήνυμα του πρωθυπουργικής ομιλίας περί παραμονής στο ευρώ έναντι πάσης θυσίας, σε συνδυασμό με την επικείμενη έλευση της Τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα για έναν ιδιαίτερα αυστηρό έλεγχο με αντικείμενο την εκταμίευση ή μη της 6ης δόσης, έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι ίσως σήμερα, ακόμη και πριν την προγραμματισμένη για τις 13.00 συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, να υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες περικοπές στο Δημόσιο.


Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει από το πρωί σε βαρύ κλίμα, υπό την πίεση των ελεγκτών, η οποία εστιάζεται στα επιπλέον 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ που λείπουν από τον προϋπολογισμό. Έλλειψη, την οποία η Τρόικα αποδίδει στις καθυστερήσεις της εφαρμογής μέτρων όπως το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο οδηγεί σε νέες περικοπές επιδομάτων από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, και όπως το κλείσιμο οργανισμών με την επακόλουθη αποχώρηση υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση αιτιολογεί τη νέα αυτή "μαύρη τρύπα" στην πρωτοφανή ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία,  ωστόσο οι ελεγκτές έχουν ...το μαχαίρι και το πεπόνι, που δεν είναι άλλο από την 6η δόση των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, ως προς την καταβολή της, εμφανίζεται ως ορατό το ενδεχόμενο αυτή να γίνει τμηματικά, ώστε σε πρώτη φάση να διασφαλιστεί ότι με τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία, η Ελλλάδα να μπορέσει καταρχήν να ανταποκριθεί στην εκπλήρωση των δανειακών της υποχρεώσεων και, εν συνεχεία, στην καταβολή μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο!

Υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχουν πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο για νέες ανακοινώσεις μέτρων από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου