Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα μέτρα μετά το τέλος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τις 10 το πρωί στο "Μακεδονία Παλλάς" στη Θεσσαλονίκη.



Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν περαιτέρω περικοπές στις κρατικές δαπάνες και αύξηση φόρων σε νέα προϊόντα.
]Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο για λήψη και άλλων μέτρων με στόχο να καλυφθούν οι αποκλίσεις, εάν χρειαστεί.
Μάλιστα αυτά τα νέα μέτρα θα έρθουν μέσω του φορολογικού όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και άφησε ανοικτό ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών συντελεστών υπό την προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν αλγοριθμικά κριτήρια για τον προσδιορισμό εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών.
Για τον ΦΠΑ επιμένει σε νέο αποδεκτό σύστημα απόδοσης και είσπραξης που πρέπει να γίνει άμεσα αποδοτικό
Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει «μέχρι το τέλος» στις μεταρρυθμίσεις για το καλό της χώρας.
«Κάθε καθυστέρηση, κάθε αμφιθυμία, κάθε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του , σημειώνοντας πως «όποτε κάναμε εκπτώσεις ή πισωγυρίσματα το βρήκαμε μπροστά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου