Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Νέες εκρήξεις βομβητών σε νότιο Λίβανο και Βηρυτό

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ

Νέες εκρήξεις βομβητών που χρησιμοποιούνται από μέλη της Χεζμπολάχ σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στον νότιο Λίβανο και στα νότια προάστια της Βηρυτού. 

Τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις που ακούστηκαν έγινε κοντά σε τελετή που οργάνωσε η Χεζμπολάχ για όσους σκοτώθηκαν χθες όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ανατινάχτηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, σκοτώντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους. 

Δημοσιογράφοι του Reuters δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον δύο περιορισμένης έντασης εκρήξεις σήμερα σε διαφορετικά σημεία των προαστίων της Βηρυτού.

Εν τω μεταξύ, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι της φονικής επίθεσης με τους βομβητές θα πρέπει να λογοδοτήσουν. 

«Η ταυτόχρονη στοχοποίηση χιλιάδων ανθρώπων, είτε πρόκειται για αμάχους είτε για μέλη ένοπλων οργανώσεων, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είχε στην κατοχή του τις συσκευές που βρέθηκαν στο στόχαστρο, πού αυτές βρίσκονταν και σε ποιο περιβάλλον ήταν τη στιγμή της επίθεσης, συνιστά μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και, στο μέτρο που αυτό εφαρμόζεται, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισε ο Τουρκ και ζήτησε να γίνει ανεξάρτητη, σοβαρή και διαφανής έρευνα. 

Οι εκρήξεις αυτών των συσκευών επικοινωνίας «που σκότωσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, και τραυμάτισαν χιλιάδες άλλους ανθρώπους προκαλούν σοκ και ο αντίκτυπός τους στους αμάχους είναι απαράδεκτος. Ο φόβος και ο τρόμος που προκαλούν είναι βαθιοί. Σε αυτήν την εξαιρετικά ασταθή περίοδο, καλώ όλα τα κράτη που ασκούν επιρροή στην περιοχή και πέραν αυτής να λάβουν άμεσα μέτρα για να αποφευχθεί μια νέα επιδείνωση των τρεχουσών συρράξεων» κατέληξε.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου