Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διαβήματα Τούρκων ότι τα δικά μας !!!F-16 τους… παρενοχλούν!!!

Να θολώσουν τα νερά στο Αιγαίο και να μπερδέψουν τους Ευρωπαίους για τις προκλήσεις τους σε βάρος της Ελλάδας επιχειρούν οι Τούρκοι, υποστηρίζοντας ότι  τους… παραβιάζουμε εμείς, αλλά και καταθέτοντας διπλό διάβημα!
Όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, τα ελληνικά F-16 από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και χθες παρενόχλησαν 9 φορές επί 22 λεπτά συνολικά τα τουρκικά F-16, τα οποία πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις ξεχωριστά ΝΔ της Λέσβου, δυτικά της Χίου και νότια αυτής στο «διεθνή» εναέριο χώρο. Κατά τις παρενοχλήσεις τα «κλείδωσαν» 7 φορές στα ραντάρ- δηλαδή ότι τους στοχεύουν με τους πυραύλους τους.

Μια άλλη σοβαρή παρενόχληση έγινε, λέει,  την περασμένη Τρίτη στο διεθνή εναέριο χώρο βόρεια της Χίου από ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από την Λήμνο. Πέραν αυτών κατά την τελευταία εβδομάδα οι Έλληνες παραβίασαν τρεις φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Κατά τη Χουριέτ, στις «νότες» (διαβήματα)  που επιδόθηκαν στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα και στο Υπ. Εξωτερικών στην Αθήνα έγινε διαμαρτυρία για την συμπεριφορά των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών που χαλάει, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα,  την ατμόσφαιρα ειρήνης στο Αιγαίο και επισημάνθηκε πως σημειώνονται με ανησυχία οι παρενοχλήσεις που γίνονται.
Ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα η Άγκυρα παρουσιάζει διάφορα συμβάντα παραποιημένα και κάνει λόγο για  »παρενοχλήσεις», τη στιγμή που ξέρει ότι επί της ουσίας τα ελληνικά αεροσκάφη δεν κάνουν τίποτα άλλο από  αναχαιτίσεις και αναγνωρίσεις των τουρκικών αεροσκαφών που μπαίνουν χωρίς  σχέδια πτήσεως στο FIR Αθήνας, ενώ  παραβιάζουν και τον εθνικό εναέριο χώρο. Κάτι που το κάνουν πιο συχνά μάλιστα τελευταία, όπως έχει επισημάνει και η prionokordela.gr

ΠΗΓΗ prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου