Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

"Μουδιασμένη" αντίδραση στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

«Μουδιασμένη» είναι η αντίδραση του Χ.Α. απέναντι σε όσα έγιναν γνωστά από τις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ευθυγραμμισμένος με τους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο Γενικός Δείκτης κινείται με εναλλαγές προσήμου σε στενό εύρος διακύμανσης που δεν υπερβαίνει τις 9 μονάδες, ενώ πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών κινείται ο δείκτης των τραπεζών, με απώλειες που έφτασαν νωρίτερα το 1,59%.

Αναλυτές κάνουν λόγο για «θολή» ατμόσφαιρα τόσο στο ελληνικό ταμπλό όσο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αποτελούν ικανή συνθήκη αλλαγής του κλίματος αβεβαιότητας.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για όσα ακόμα συζητούνται στις Βρυξέλλες, ωστόσο η προδιάθεση απέναντι στα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνόδου είναι μάλλον αρνητική.


«Το αποτέλεσμα των συνομιλιών της 1ης ημέρας της συνόδου κορυφής δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες των αγορών» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities, «καθώς η διάσταση απόψεων για την αλλαγή της συνθήκης της Ε.Ε σε κορυφαίο επίπεδο επέτεινε την ανησυχία και την αβεβαιότητα στις αγορές διατηρώντας και σήμερα το κλίμα μεταβλητότητας».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,45% στις 673,98 μονάδες, κινούμενος νωρίτερα μεταξύ του +0,50% και του -0,78%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 7,8 εκατ. τεμαχίων αξίας 8,9 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 50 μετοχές διαπραγματεύονται με αρνητικό πρόσημο, 40 ενισχύονται και 18 διατηρούνται αμετάβλητες.

Για τον δείκτη των τραπεζών οι απώλειες διαμορφώνονται σε 1,23% στις 272,13 μονάδες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου