Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Οι Αλβανοί σηκώνουν «μπαϊράκι» στα Σκόπια «εξευτελιζόμαστε!»


Οκτώβριος 2, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στο κέντρο της πόλης Ντεμπάρ της Βόρειας Μακεδονίας έχει τοποθετηθεί σήμερα πανό που γράφει «Οι Αλβανοί εξευτελίζονται σε σημείο που πατιέται το αίμα των πεσόντων αγωνιστών!». Γύρνα πίσω, διοικητά, Αλί Αχμέτι!». 

«Βάλαμε το πανό σήμερα το πρωί στις 7 η ώρα. Βρίσκεται στην απέναντι πλευρά των κεντρικών γραφείων του κόμματός μας. Τοποθετήθηκε μετά από αίτημα του 90 τοις εκατό των Αλβανών στο Ντεμπάρ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο MIA, ο Ραμαντάν Ιμέρι, αντιπρόεδρος του παραρτήματος του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ένταξη.

Είναι, όπως τόνισε, λόγω της «δυσαρέσκειας και της εξέγερσης από τον εξευτελισμό που βιώνουν οι Αλβανοί από τη σημερινή κυβέρνηση». 

Ωστόσο, οι Αλβανοί στο Ντεμπάρ με τους οποίους μιλήσαμε δεν συμφωνούν με αυτές τις απόψεις και θεωρούν ότι τέτοιου είδους «προβοκάτσιες δεν είναι απαραίτητες», σημειώνει το δημοσίευμα.

Προηγουμένως, ένα πανό με την εικόνα του αρχηγού του DUI, Αλί Αχμέτι, (που ήταν παλαιότερα διοικητής του UCK) είχε τοποθετηθεί σε υπερυψωμένη διάβαση στον αυτοκινητόδρομο Σκοπίων – Τέτοβο, αμέσως μετά τον οικισμό Σαράτζ, στο οποίο έγραφε «Διοικητά, είμαστε έτοιμοι».

Αύριο το «Ευρωπαϊκό Μέτωπο» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με σύνθημα «Εκατό μέρες, ταπείνωση, σκάνδαλα, ύβρεις», στην οποία θα απευθυνθούν οι αρχηγοί των κομμάτων που εμπλέκονται στο Μέτωπο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάντσε Τοσκόφσκι, δήλωσε χθες ότι η αστυνομία θα απαντήσει σθεναρά σε όλες τις προκλήσεις που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του κράτους.

Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Μίτσκοσκι για πιθανές προσπάθειες αποσταθεροποίησης μετά τον διαχωρισμό της Βόρειας Μακεδονίας από την Αλβανία στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ότι η χώρα θα ενεργήσει ανάλογα, καθώς και τα μηνύματα από τη Mala Recica (που είναι η έδρα του DUI) είναι «έτοιμο για μελλοντικές πολιτικές προκλήσεις», ο Τοσκόφσκι είπε ότι όλες οι πληροφορίες διαβιβάζονται στις αρμόδιες αρχές. Όλες οι απόπειρες ανάφλεξης των εντάσεων μεταξύ των εθνοτήτων θα απαντηθούν, λέει.

Η άρνηση του κόμματος του πρωθυπουργού Χριστιάν Μίτσκοσκι, να μην κάνει κυβερνητικό συνασπισμό με το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα του Αλί Αχμέτι, έχει δυσαρεστήσει το αλβανικό στοιχείο στη χώρα.

Τον Αύγουστο, ο Πρωθυπουργός Μίτσκοσκι ισχυρίστηκε ότι οι εντολοδόχοι θα λάβουν μέτρα για να αποσταθεροποιήσουν το κράτος τον Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το κεφάλαιο που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους, αλλά αυτός ο ισχυρισμός απορρίφθηκε από τον αρχηγό του κόμματος Αλί Αχμέτι.

Πριν από δύο ημέρες, το κόμμα πραγματοποίησε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία στη Mala Recica. – Είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι, έγραψαν στην κοινή φωτογραφία που δημοσίευσαν μετά τη συνάντηση και στη συνέχεια εμφανίστηκαν άλλες φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα με τις οποίες έκαναν την ερώτηση: «Είσαι έτοιμος;».  Παρόλα αυτές τις απειλές το αλβανικό κόμμα αρνείται συνεχώς ότι έχει σχέδια αποσταθεροποίησης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Sitel.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου