Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

"Χαστούκια" από ΕΕ στον Ρ.Τ.Ερντογάν: Δεν τον χαιρέτησαν ομαδικώς οι πρεσβευτές των χωρών-μελών στο Κουβέιτ - Ο "ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ" ΕΙΧΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ

Μεγάλο χαστούκι στον Ρ.Τ.Ερντογάν από τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ οι οποίοι αρνήθηκαν να τον χαιρετήσουν δια χειραψίας σε δεξίωση στο Κουβέιτ.
Έξω φρενών ο Ταγίπ Ερντογάν με τη δεξίωση που παρέθεσε πριν λίγες μέρες στο Κουβέιτ ο εμίρης της χώρας προς τιμήν του Τούρκου Προέδρου.
Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει να μην παραστεί στη δεξίωση ο πρέσβης της Κύπρου, Παναγιώτης Κυριάκου, λόγω του ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Το αίτημα διαβιβάστηκε από την κυβέρνηση του Κουβέιτ στον Κύπριο πρέσβη, με την παράκληση να πράξει ό,τι και ο Αρμένιος  συνάδελφός του, ο οποίος δεν θα πήγαινε στη δεξίωση για να διευκολύνει τον εμίρη.

Όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο πρέσβης της Κύπρου δεν αποδέχθηκε το αίτημα και αντέδρασε έντονα καλώντας σύσκεψη των πρέσβεων των χωρών μελών της ΕΕ. Όλοι οι πρέσβεις στήριξαν τον Κύπριο συνάδελφό τους και ο πρέσβης της Γαλλίας πρότεινε να παραστούν όλοι στη δεξίωση προς τιμήν του Ερντογάν και να δείξουν την απαρέσκειά τους αποφεύγοντας να τον χαιρετήσουν δια χειραψίας, όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο.
Η εξέλιξη αυτή εκνεύρισε τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος επέσπευσε την αναχώρηση του από το Κουβέιτ επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και αναχώρησε προχθές το βράδυ για την Άγκυρα.
Για το συμβάν υπήρξε και διαμαρτυρία από το κυπριακό υπουργείο εξωτερικών προς τον πρέσβη του Κουβέιτ στη Λευκωσία.
Αυτό συνέβη για πρώτη φορά, αφού στο παρελθόν, όταν ο Αμπντουλάχ Γκιουλ ως Πρόεδρος της Τουρκίας  είχε επισκεφθεί το Κουβέιτ και είχε δοθεί δεξίωση προς τιμήν του, δεν είχε θέσει κανένα απολύτως θέμα.
Είναι μια απόδειξη του τί μπορεί να επιτευχθεί όταν μια χώρα διαθέτει πρεσβευτή με...τσαγανό. Το "εγώ" του Ρ.Τ.Ερντογάν πληγώθηκε βαθύτατα και φυσικά απεφεύχθη ένα κακό προηγούμενο που θα έδειχνε ότι αραβικές χώρες δεν αναγνωρίζουν τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς να υπάρξει ανάλογη ηχηρή απάντηση από την ΕΕ στην οποία η Κύπρος αποτελεί πλήρες μέλος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου