Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι είχαν ανακαλύψει την Αμερική πριν τον Χριστόφορο Κολόμβο (Φωτό, Βίντεο)

Ο Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στο Νέο Κόσμο το 1492.

Αλλά ήταν ο πρώτος ξένος που είδαν οι ιθαγενείς κάτοικοι να φθάνει στην Αμερική;

Αν και η επίσημη ιστορία λέει ότι ο Κολόμβος είναι ο πρώτος που έφτασε στην Αμερική, αρκετές ριζοσπαστικές θεωρίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα λέγοντας ότι και άλλοι πριν από αυτόν είχαν φτάσει εκεί, όπως οι Βίκινγκς, οι Κινέζοι, οι Έλληνες, που μάλιστα βασίζονται και σε αρχαιολογικά ευρήματα.




Υπολείμματα ναυαγίου στο νησί Οακ της Νέας Σκωτίας

Τώρα, μια νέα ομάδα ερευνητών έχει καταλήξει σε μια αμφιλεγόμενη θεωρία ότι και οι Ρωμαίοι πάτησαν το πόδι τους στο Νέο Κόσμο περισσότερα από χίλια χρόνια νωρίτερα από τον Κολόμβο!

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν αποδείξεις ότι ρωμαϊκά πλοία επισκέφθηκαν την Βόρειο Αμερική κατά τη διάρκεια του πρώτου αιώνα μ.Χ ή και νωρίτερα. Η θεωρία τους επικεντρώνεται στην ανακάλυψη ενός ευρήματος, που πιστεύουν ότι είναι ένα ρωμαϊκό σπαθί στο νησί Oακ, ανοιχτά της Νέας Σκωτίας.





Το κανάλι History Channel παρουσίασε ένα επεισόδιο αφιερωμένο στο νησί Οακ και για το μυστήριο του Ρωμαϊκού πλοίου που βρέθηκε εκεί.


Στο νησί σύμφωνα με τους ερευνητές βρέθηκαν και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα πέρα του ξίφους, όπως βραχογραφήματα που δείχνουν Ρωμαίους λεγεωνάριους, νομίσματα, ομφαλό ασπίδος και άλλα. Επίσης νομίσματα από την Καρχηδόνα στα ενδότερα του νησιού Οακ.



Στα αριστερά ο ομφαλός ασπίδος, ένα από τα ευρήματα που βρέθηκαν στη Νέα Σκωτία. Δεξιά ο Jovan Hutton Pulitzer.

Αυτό όμως δεν βρίσκει σύμφωνους κάποιους ιστορικούς που λένε ότι συνήθως τέτοια ευρήματα είναι ψεύτικα, καθώς τέτοια τεχνουργήματα, όπως αυτό μπορεί να έχει βρεθεί εκεί από συλλέκτες στη σημερινή εποχή.

Πηγή: Ηλίας Σιατούνης


ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου