Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Κούρεμα» 70% προτείνει η UBS

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 70%, το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2012, προτείνουν οι αναλυτές της UBS επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει πια το χρέος της.

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 70%, το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2012, προτείνουν οι αναλυτές της UBS, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει πια το χρέος της.



Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ζήσει ισχυρές αναταράξεις λόγω κρίσης και παράνομων δραστηριοτήτων στελεχών της, ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα είναι ένα γενναίο κούρεμα της τάξεως του 70%.
Ο Σάντρο Μερίνο, αναλυτής του τμήματος πιστωτικής στρατηγικής, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της. Γι' αυτό, εκτιμά πως «το ύψος του "κουρέματος" στο ελληνικό χρέος πρέπει να αγγίξει το 70%». «Δηλαδή από το ελληνικό χρέος που ξεπερνάει τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ οι επενδυτές πρέπει να υπολογίζουν πως θα χάσουν πάνω από 200 δισεκατομμύρια.»
Τα ποσά είναι τεράστια, γι' αυτό ο Τόμας Βάκερ, επικεφαλής του τμήματος πιστωτικής στρατηγικής της UBS, θεωρεί δεδομένο το σταδιακό «κούρεμα». «Δεν θα ισχύσει ταυτόχρονα για όλους τους επενδυτές. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει πρώτος γύρος για τους ιδιώτες πιστωτές και δεύτερος γύρος για τους θεσμικούς», αναφέρει.
Οι Ελβετοί αναλυτές σπεύδουν πάντως να σημειώσουν ότι το «κούρεμα» δεν λύνει όλα τα προβλήματα της Ελλάδας και κυρίως δεν προωθεί την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου