Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΕΞ: Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, η ευρωπαϊκή έκθεση επικεντρώνεται περισσότερο στις ελλείψεις παρά στην πρόοδο στην Τουρκία

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια γραπτή ανακοίνωση για να σχολιάσει την έκθεση προόδου που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σύμφωνα με το Υπουργείο, η έκθεση επικεντρώνεται περισσότερο στις ελλείψεις παρά στην πρόοδο στην Τουρκία και δεν είναι αντικειμενική και δίκαιη.
Η ανακοίνωση η οποία αναλύει εκτενώς την έκθεση προόδου, επισημαίνει πως αυτή «δεν αναφέρεται επαρκώς στις σημαντικές εξελίξεις που σημειώθηκαν σε πολλά πεδία στην Τουρκία και πως παρατηρείται ότι σε κάποια σημεία υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και γενικεύσεις».
Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ υπογραμμίζεται πως η Τουρκία χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή αποφασιστικότητα σε ότι αφορά την ένταξη στην ΕΕ και πως οι εργασίες εναρμόνισης θα προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα.
«Μας ξενίζει το γεγονός ότι στην έκθεση αναφέρεται πως η Τουρκία θα πρέπει να αυξήσει τη συμβολή της στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», σημειώνει το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου