Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μια συμφωνία της ξευτίλας

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Στη ζούλα, τον περασμένο Ιούλιο, στη θερινή Βουλή, ανάμεσα στα χασμουρητά των βουλευτών και τη σκέψη τους για καμιά παραλία, έγινε νόμος μια συμφωνία της ξευτίλας ανάμεσα σε Ελλάδα και ΝΑΤΟ (δηλαδή τις ΗΠΑ).



Με το νόμο αυτό, το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, γίνεται ουσιαστικά μια αυτόνομη αμερικανική περιοχή (κάτι δηλαδή σαν την αμερικανική βάση Γκουαντάναμο στην Κούβα) με τους δικούς του νόμους, τις δικές του φοροαπαλλαγές (τις οποίες πληρώνει ο Έλληνας πολίτης) και τα δικά του «άβατα» για τους Χανιώτες της Κρήτης.
Η απίστευτη αυτή συμφωνία της ξευτίλας (τα επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα της οποίας παρουσιάζω στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ») κατ΄ αρχήν υπογράφηκε το 2008, εκ μέρους του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) από τον αντιστράτηγο Στ. Νάση, τότε Α΄ υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ και εκ μέρους του ΝΑΤΟ από τον αμερικανό αντιστράτηγο Πίτερ Πήρσον.
Με τίτλο «Εγκαθίδρυση της Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο λιμένα της Σούδας», η συμφωνία της ξευτίλας ήρθε στη Βουλή για να ψηφισθεί σα νόμος στις 26 Ιουλίου 2011, με υπογραφή των αρμόδιων υπουργών Εθν. Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου, Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα και Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη.
Και βέβαια το ψήφισαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και τώρα η Σούδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο των αμερικανών.
Επιστροφή δηλαδή στο 1960 και στην εποχή της Χούντας.
Πόσο βαθειά όμως με πονάνε όλα αυτά…
Πόσο πικρό είναι να βλέπεις αυτή την πανέμορφη χώρα, την πατρίδα μας, να έχει γίνει ένα κουφάρι που έρχονται οι ύαινες και αρπάζουν ότι κομμάτια έμειναν στο άψυχο κορμί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου