Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΦΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ, οφείλει να εγγυηθεί πλήρως, τόσο σε νομοθετικό επίπεδο όσο και στην πράξη, τα θεμελιώδη δικαιώματα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει ο Κοινοτικός Επίτροπος Στέφαν Φούλε.

Ο κ. Φούλε, σε απάντησή του προς την Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), η οποία υπέβαλε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την εναρμόνιση της τουρκικής νομοθεσίας στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας των παιδιών, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα θέματα των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των δύο φύλων και προβαίνει σε επισημάνσεις στο πλαίσιο των ετήσιων εκθέσεων προόδου για την Τουρκία.
Επίσης, σημειώνει ότι το νομικό πλαίσιο που κατοχυρώνει τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των δύο φύλων υπάρχει εν γένει, η εφαρμογή τους στην πράξη, όμως, παραμένει μεγάλη πρόκληση.

''Τα εγκλήματα τιμής, οι πρώιμοι και αναγκαστικοί γάμοι και η οικογενειακή βία σε βάρος γυναικών εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα'', προσθέτει ο κ. Φούλε.



13/10/2011 - 11:20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου