Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Σεβόμαστε τη συμφωνία ΑΟΖ με την Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/

Kamel Amr foreign minister egypt 300x170 ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Σεβόμαστε τη συμφωνία ΑΟΖ με την Κύπρο
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Kamel Amr, διαβεβαίωσε σήμερα τον Ελληνα ομόλογό του Σταύρο Λαμπρινίδη ότι η Αίγυπτος θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αναφορικά με τη συμφωνία με την Κύπρο για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Ερωτηθείς, μετά από συνάντηση των δύο Υπουργών στο Κάιρο, αν η Αίγυπτος θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία με την Κύπρο για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο κ. Αμρ είπε ότι «σεβόμαστε κάθε δέσμευση που έχουμε αναλάβει, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό».



Οπως είπε, ανέφερε στον κ. Λαμπρινίδη ότι ”όταν πρόκειται για τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει, όταν πρόκειται είτε για συμφωνίες είτε για διαφωνίες που έχουμε, τις σεβόμαστε πλήρως”. Επίσης, είπε, συζήτησαν τις συμφωνίες για επενδύσεις στην Αίγυπτο και διαβεβαίωσε τον Υπουργό «ότι όλες οι συμφωνίες που έχουμε συνάψει θα τύχουν σεβασμού άσχετα από τις όποιες καταστάσεις. Αυτό είναι διακηρυγμένη πολιτική της Αιγύπτου».
Ο κ. Αμρ είπε επίσης ότι συζήτησαν πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ευκαιρίες επενδύσεων στην Αίγυπτο, όπου υπάρχουν κάποιες μεγάλες επενδύσεις εδώ και πιστεύουν ότι υπάρχουν δυνατότητες για ακόμα περισσότερες επενδύσεις. Συζήτησαν επίσης περιφερειακά ζητήματα, προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, το Παλαιστινιακό, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων σε πολλά από αυτά τα θέματα.
Ο κ. Λαμπρινίδης είπε ότι η Αίγυπτος είναι ένας σημαντικός πυλώνας γεωπολιτικής σταθερότητας στην περιοχή και τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα όχι μόνο στην ελληνική παρουσία, αλλά στην ευρωπαϊκή συνεργασία με την Αίγυπτο. Τέλος, προσκάλεσε τον κ. Αμρ να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου