Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο 2ος γύρος αδειοδότησης για το φυσικό αέριο, η ιδιωτικοποίηση του κρατικού λαχείου και η επιβολή 5% ΦΠΑ στις ιατρικές υπηρεσίες οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Πολιτικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν την εισροή νέων εσόδων στα κρατικά ταμεία εξήγγειλε από τη βουλή ο υπουργός Οικονομικών.
Ο Κίκης Καζαμίας είπε ότι θα υπάρξουν έσοδα από το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου, και θα γίνει ιδιωτικοποίηση του κρατικού λαχείου.
Μελετάται επίσης η επιβολή 5% ΦΠΑ στις ιατρικές υπηρεσίες.


Στόχος αυτού του μέτρου, είπε ο υπουργός, είναι ο έλεγχος της συνέπειας στη φορολογία των συγκεκριμένων υπηρεσιών και κατά συνέπεια η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε την απόφαση για αποκρατικοποίηση του κρατικού λαχείου, λέγοντας ότι είναι ένα μικρό βήμα και σε αυτό τον τομέα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερα.
Χαρακτήρισε επίσης θετική, οικονομικά και πολιτικά, την εξαγγελία του δεύτερου γύρου αδειοδότησης.
Ωστόσο ο κύριος Νεοφύτου διαφώνησε με το μέτρο επιβολής ΦΠΑ στις ιατρικές υπηρεσίες, λέγοντας ότι δεν πρέπει να φορολογηθεί αυτός που λαμβάνει την ιατρική υπηρεσία προκειμένου να ελεγχθεί αυτός που πιθανό να φοροδιαφεύγει.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου