Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Ορκισμένος εχθρός της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Ο παράγοντες της ΕΕ που καθημερινά ρημάζει το κύρος της Ελλάδας στις αγορές υπερ των CDS και των παικτών των spreads είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών   Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με διαρροές μέσα από Γερμανικά ΜΜΕ και σήμερα με απευθέιας δηλώσεις ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ηγείται του Γερμανικού κινήματος ( που ακολουθούν, Αυστρία, Σλοβενία, Ολλανδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο)  "πτωχεύστε την Ελλάδα". Οι δηλώσεις αυτές γίνονται πιο απροκάλυπτες, όσο αυξάνοντα στην Ελλάδα οι φωνές που ζητάνε την επιστροφή των Κατοχικών Γερμανικών αποζημιώσεων των 70 δισ. ευρώ, όπως έχυν παραδεχτεί και Γερμανικά ΜΜΕ.



Στον χορό του haircut του ελληνικού χρέους, άνω του 21% που αποφασίστηκε την 21η Ιουλίου, μπαίνει ξανά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υπογράμμισε πως το επίπεδο του ελληνικού χρέους θα πρέπει να μειωθεί αρκετά, αν διαπιστωθεί ότι δεν είναι βιώσιμο, κάτι που φαίνεται πιθανό.
«Αν τα χρέη της Ελλάδας είναι πραγματικά μη βιώσιμα, τότε θα πρέπει να μειωθούν αρκετά ώστε να βελτιωθεί το outlook της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι αν και η συμμετοχή των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα δεν είναι καλοδεχούμενη από τις αγορές, «δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα».
Επιπλέον, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης (ESM) θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου