Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Σλοβακία: Ενέκρινε η Βουλή την ενίσχυση του EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Ενέκρινε η σλοβακική Βουλή την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της επικύρωσης από όλα τα μέλη της Ευρωζώνης.

Ενέκρινε η σλοβακική Βουλή την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της επικύρωσης από όλα τα μέλη της Ευρωζώνης.



Είχε προηγηθεί η έγκριση από το Κοινοβούλιο της διενέργειας πρόωρων εκλογών το Μάρτιο, μετά από αίτημα της αντιπολίτευση της χώρας, που το είχε θέσει ως προϋπόθεση για να υπερψηφίσει σε νέα ψηφοφορία την ενίσχυση του Ταμείου, βάσει των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Tην Τρίτη κατέρρευσε ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός, καθώς έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία είχε συνδεθεί με την ψηφοφορία για την κύρωση της ενίσχυσης του EFSF, λόγω διαφωνιών ενός από τα κόμματα που συμμμετείχαν στην κυβέρνηση.
Ρέγκλινγκ: Ετοιμο να αναλάβει δράση το EFSF
Την ετοιμότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αναλάβει δράση μετά την επικύρωση της ενίσχυσής του και από τη Σλοβακία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Όπως ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, το EFSF απομένει να παραλάβει και τυπικά την επιβεβαίωση των επικυρώσεων από τα εθνικά κοινοβούλια προκειμένου να οριστικοποιήσει τους νέους όρους λειτουργίας του και να αρχίσει στο εγγύς μέλλον να χρησιμοποιεί τα νέα εργαλεία που τίθενται στη διάθεσή του.
ΕΕ: Απολύτως λειτουργικό το EFSF
«H κύρωση της ενίσχυσης του EFSF από τη Σλοβακία μας παρέχει ένα πιο ισχυρό, ένα πιο ευέλικτο εργαλείο για να στηρίξουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης. Το EFSF είναι σήμερα απολύτως λειτουργικό» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου