Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Η Ελλάδα διοργάνωσε έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο και ισχυρίζεται ότι καταγόταν από τη Μακεδονία που ανήκει τώρα στην Ελλάδα»

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....και οι ανύπαρκτοι ....τον χαβά τους!!!
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος 12, 2011.

 Ο Πολεμιστής καλπάζει με ένα άλογο στα ελληνικά, στο γαλλικό Μουσείο του Λούβρου.
Η Αθήνα μπορεί να μην έχει χρήματα για να πληρώσει τα χρέη της, αλλά βρίσκει για να προωθήσει την Ιστορία.
«Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου- Η Αρχαία Μακεδονία» είναι η έκθεση που παρουσιάζεται και στην οποία η Αθήνα επιδιώκει να διευκρινίσει ότι ο διάσημος πολεμιστής ήταν Έλληνας και καταγόταν από την Ελληνική Μακεδονία.

Η έκθεση στο γαλλικό μουσείο άνοιξε επίσημα σήμερα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, οι επισκέπτες του Μουσείου του Παρισιού,  θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκθέματα για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και για να μάθουν ότι ήταν Έλληνας και προέρχονταν από τη Μακεδονία που ήταν μέρος της Ελλάδας. Την τελετή έναρξης της εκδήλωσης αυτής την παρακολούθησαν εκπρόσωποι της ελληνικής και της γαλλικής ηγεσίας.


 «Αυτή η έκθεση είναι μοναδική  και συνολική,  και όχι σε τμήματα, για να μπορέσει να παρουσιαστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου. Είναι μια δυνατότητα που δεν πρέπει να αφήσουμε, ο πρόεδρος του Λούβρου συμφώνησε σε αυτό, και πρέπει να κοιτάξουμε με ποιο τρόπο αυτό το μοναδικό βασίλειο της Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα το πάμε σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο  Γιώργος Νικητιάδης-αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας.

«Η μοναδική περιπέτεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν πολύ σημαντική για την ανθρωπότητα και τη Μακεδονία που διέδωσε τη μακεδονική τέχνη και τον ελληνικό κόσμο» δήλωσε ο Φρεντερίκ Μιττεράν- υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας.

«Τη στιγμή που τα Σκόπια καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την οικειοποίηση της ελληνικής ιστορίας με την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Λούβρο και η ΕΡΤ συμφώνησαν για ένα ντοκιμαντέρ  για την ελληνική ιστορία γενικά αλλά και για τη συμβολή της στη διαδοση του ελληνικού πολιτισμού από τη Μακεδονία ως την Ινδία», έγραψε η εφημερίδα ‘Δημοκρατία’, ανακοινώνοντας  την 52λεπτη ταινία με τον Μέγα Αλέξανδρο που θα εμφανιστεί στην έκθεση, η οποία λήγει στις 16 Ιανουαρίου και τελεί υπό την αιγίδα των προέδρων της Γαλλίας και της Ελλάδας.
--
Πηγή: Канал 5 Телевизија

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου