Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ισλαμιστής Ερντογάν σχεδιάζει όντως να επιτεθεί στην Ελλάδα; Απειλεί ασύστολα με εισβολή, στο τέλος θα το πιστέψει!!!

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί στον όχλο στην Σαμψούντα. Φωτογραφία Τουρκική, Προεδρία @Recep Tayyip Erdoğan @RTErdogan

Σχεδιάζει ο αυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, πόλεμο με την Ελλάδα στη Μεσόγειο; Το ερώτημα υποβάλλει η εφημερίδα Daily Mail, (κείμενο Shari Miller).

Αφού σημειώνει την τουρκική άνανδρη απειλή, ότι “ο Ερντογάν κατηγορεί την Αθήνα για κατοχή νησιών του Αιγαίου και απειλεί να κάνει «ό,τι χρειαστεί»”, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

Η Ελλάδα αντέδρασε στη ρητορική απειλών του Erdogan λέγοντας ότι δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία στην «εξωφρενική καθημερινή της διολίσθηση» δηλώσεων και απειλών.

«Θα ενημερώσουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων…για να καταστήσουμε σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια επικίνδυνη περίοδο», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αναφέρεται ότι, καθώς ο Ερντογάν προετοιμάζεται για αυτό που διαμορφώνεται ως η μεγαλύτερη εκλογική πρόκληση της σχεδόν 20ετούς διακυβέρνησής του το 2023, ο Τούρκος πρόεδρος ‘έπαιξε’ με τα (δήθεν) επιτεύγματά του στην παγκόσμια σκηνή.

Έχει επίσης εντείνει τη ρητορική του για την εξωτερική πολιτική. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η θέση της Τουρκίας να αμφισβητήσει την κυριαρχία της χώρας του στα νησιά είναι «παράλογη», καταλήγει το άρθρο.

  • ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«Η κατάληψη των νησιών δεν είναι αποδεκτή από εμας”, ισχυρίστηκε ο ισλαμιστής Ερντογάν. “Όταν έρθει η ώρα, η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», απείλησε, μιλώντας στη βόρεια επαρχία της Σαμψούντας.

Η ιστοσελίδα μας θυμίζει ότι η Τουρκία εξοργίστηκε πρόσφατα -αν και πρόκειται για fake news- από αυτό που ισχυρίστηκε ότι έγινε δήθεν παρενόχληση των αεροσκαφών της από τις ελληνικές δυνάμεις με τη χρησιμοποίηση των S-300 που έχουν τοποθετηθεί στην Κρήτη με τη σύμφωνη γνώμη της Ουάσιγκτον.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε την απειλητική δήλωση προς τον “ιστορικό αντίπαλο” της χώρας του το Σάββατο. Ο ισλαμιστής Πρόεδρος από τη Σαμψούντα της Τουρκίας, και άλλοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται, χωρίς να δώσουν στοιχεία, ότι τα συστήματα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η Ελλάδα (μετά από συμφωνία με τους Αμερικανούς και την Κυπριακή Δημοκρατία), είχαν “κλειδώσει” τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ρουτίνας.

Θυμίζουμε ότι η Τουρκία “γιόρτασε” την ούτω καλούμενη “Ημέρα της Νίκης” στις 30 Αυγούστου, για τη “μνήμη” των τουρκικών δυνάμεων που “εκδίωξαν”, όπως ισχυρίζονται τους Έλληνες, το 1922 από τη Σμύρνη. Στην πραγματικότητα προκάλεσαν την Μικρασιατική Καταστροφή, στέλνοντας χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα και σκοτώνοντας στο μεταξύ πολλούς Ελληνες της Μικράς Ασίας.

Το Σάββατο, ο Ερντογάν κάλεσε επίσης την Ελλάδα «να μην ξεχάσει τη Σμύρνη», αναφερόμενος στην τουρκική “νίκη”, απειλώντας ότι θα κτυπήσει …βράδυ!!! Στο τέλος, θα …πιστέψει τα λόγια του… Θα επιχειρήσει να πάει βράδυ, όπως απείλησε, και θα χάσει.

Πληροφορίες από την Daily MailShari Miller – Σχόλια από την Hellas Journal

ΠΗΓΗ hellasjournal

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου