Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γιούνκερ: Μετά τα μέσα Οκτωβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

«Δεν περιμένω πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup μετά την άτυπη συνεδρίαση στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Eurogroup στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «η Ελλάδα γνωρίζει ότι πρέπει να επιδείξει πολύ ισχυρή αποδοτικότητα στις μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες» και συμπλήρωσε: «Η ελληνική κατάσταση θα συζητηθεί στη συνάντηση της 8ης Οκτωβρίου, αλλά αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου». Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε μάλιστα ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα ανακοινωθεί, «το νωρίτερο στις αρχές Οκτωβρίου». 


Ανοιχτό το παράθυρο για επιμήκυνση στην Ελλάδα άφησε και η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία δήλωσε ότι «θα πρέπει να εξεταστεί ως επιλογή το να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα».

Νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ισπανία

Ως προς το θέμα της προσφυγής της Ισπανίας, που άλλωστε ήταν και το βασικό θέμα στην ατζέντα του άτυπου eurogroup, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως «έχει διαβεβαιώσεις ότι η Ισπανία θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2012" συμπληρώνοντας ωστόσο ότι "η Ισπανία θα υιοθετήσει περισσότερα μέτρα εάν κριθεί απαραίτητο».

Σε αυτό το σημείο, ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν διευκρίνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας ενημέρωσε το Eurogroup ότι θα παρουσιάσει νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Γιούνκερ διευκρίνισε επίσης ότι η αναδιάρθρωση των ισπανικών τραπεζών θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο και πως ο ESM θα είναι πλήρως σε λειτουργία εντός του Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου