Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Μυστική συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

«Μυστική» συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς πάντως τη συμμετοχή του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ενημερώθηκε για το καυτό αυτό θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής από τον καθηγητή κ. Μπρεδήμα, τον δημοσιογράφο κ. Κωνσταντακόπουλο και τον υποσμήναρχο ε.α. Γιάννη Ταφίλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr η κυρίαρχη άποψη, όπως εκφράστηκε και δημοσίως από τον αρμόδιο για τα θέματα Κώστα Ήσυχο με άρθρο στην Iskra, η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει το δικαίωμά της με την προσήκουσα προσοχή, με συγκεκριμένο σχέδιο και επιτυγχάνοντας κατ’ αρχήν συμφωνία με χώρες όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Αλβανία και η Ιταλία.

Υπάρχουν, όμως, και δυο ακόμα μειοψηφικές απόψεις.

• Η πρώτη επιμένει πως η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει άμεσα τα δικαιώματά της, άποψη που φέρεται να διαθέτει και ο σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, διπλωμάτης Γιώργος Αϋφαντής.

• Η δεύτερη εκφράζεται από στελέχη της -άλλοτε- ΑΚΟΑ και από τη συνιστώσα «Ρόζα». Η άποψή τους μάλιστα χαρακτηρίζεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ… «Ζήτω τα ψάρια του Αιγαίου»!

Ημερίδα για το φορολογικό


Κατάργηση των χαρατσιών, αλλά και αφορολόγητο 300.000 για την περιουσία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό. Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα στο ΕΒΕΑ, πέραν του Αλέξη Τσίπρα, εισηγήσεις θα έχουν οι Γιάννης Μηλιός, Γιάννης Δραγασάκης, Τρύφωνας Αλεξιάδης και Αγγ. Κούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου