Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Μεταξεταστέους» αφήνει δύο υπουργούς ο Πάγκαλος

«Μεταξεταστέους» δύο προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης άφησε χθες ο Θ. Πάγκαλος, με τη μηνιαία αναφορά του για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τη «βαθμολογία» του έδωσε «κόκκινη κάρτα» στους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, για τις καθυστερήσεις που επιδεικνύουν τα υπουργεία τους σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει εξαγγείλει επανειλημμένα η κυβέρνηση, αλλά ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Χρυσοχοΐδης «χρεώνεται» ότι ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν: Τη σύσταση αντιμονοπωλιακής διεύθυνσης στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Αρχής Ανταγωνισμού, στη δημιουργία ελληνικού αναπτυξιακού Ταμείου και στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων.
Στον κ. Σκανδαλίδη χρεώνει τη μεγάλη καθυστέρηση σε δύο τομείς: Στον νόμο για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλισμού και στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών.
Την ίδια ώρα, περισσότερο συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει εμφανίζονται οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ακολουθούν οι Α. Λοβέρδος και Λ. Κατσέλη.
Οι σχετικές ανακοινώσεις του κ. Πάγκαλου προκαλούν ενόχληση στα κυβερνητικά στελέχη, που εμφανίζονται να μένουν πίσω στην προώθηση του έργου που τους έχει ανατεθεί.

ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ
Σε «αγώνα δρόμου» βρίσκεται καθημερινά το Μαξίμου για να «μαζέψει» τις δηλώσεις δυσφορίας των στελεχών της σε σχέση με τις εντεινόμενες πιέσεις της Τρόικας. Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη, ότι η Τρόικα κάνει πολλά για τα οποία δε νομιμοποιείται και ότι κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, λειτουργεί αποσταθεροποιητικά. "H κ. Κατσέλη εξέφρασε κάποιες απόψεις σε συζητήσεις που μεταφέρθηκαν και μάλιστα με τον τρόπο που δεν αποδίδουν στην κ. Κατσέλη αυτά που σκεφτόταν και ήθελε να εκφράσει" υποστήριξε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας ουσιαστικά σε παρερμηνεία των δηλώσεων Κατσέλη το θέμα που δημιουργήθηκε.
Παρά τις προσπάθειές του, πάντως, να συγκρατήσει το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται πλέον και στις τάξεις των κορυφαίων υπουργών σε σχέση με τις απαιτήσεις του Μνημονίου τα μηνύματα που στέλνουν προς τα έξω προβεβλημένα μέλη της κυβέρνησης προκαλούν αμηχανία και ανησυχία στο Μαξίμου.
Για τον λόγο αυτό εξ άλλου ο κ. Πεταλωτής επιχείρησε χθες να στείλει μήνυμα με αποδέκτες προς κάθε κατεύθυνση και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, λέγοντας πως «πρέπει να γίνει κατανοητό επιτέλους ότι με πολύ μεγάλο κόπο μπήκαμε σε έναν μηχανισμό στήριξης, για να μπορεί σήμερα η κυβέρνηση να ασκεί τις πολιτικές της με τρόπο που να βγάζουν τη χώρα από την κρίση».

ΠΗΓΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου