Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ουρές και σπρωξίματα από τα ξημερώματα για ένα επίδομα Εικόνες ντροπής στο Αιγάλεω

Εκατοντάδες πολίτες σχημάτισαν ουρές από τη νύχτα έξω από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αιγάλεω προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη βεβαίωση για να μη χάσουν το επίδομα αναπηρίας που δικαιούνται.

Η ουρά έξω από το κτίριο άρχισε να σχηματίζεται από τις 9 το βράδυ και οι πολίτες περίμεναν υπομονετικά να ανοίξει η υπηρεσία.

Όταν άνοιξαν τις πόρτες της υπηρεσίας για να δώσουν οι υπάλληλοι νούμερα προτεραιότητας επικράτησε χάος.


Ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα και επέρριψε ευθύνες στο Δήμο, τονίζοντας ότι το θέμα θα είχε λυθεί εδώ και καιρό εάν η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έστελνε τις βεβαιώσεις ταχυδρομικά, όπως έκαναν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι επιμένουν ότι δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο αντιδήμαρχος Αιγάλεω κ. Καρυπίδης ανέφερε ότι λόγω Καλλικράτη, η υπηρεσία έχει μείνει με 11 άτομα προσωπικό, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εξυπηρετήσει και τους 7 δήμους της Δυτικής Αττικής.

Αμεση έρευνα για την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών στο Δήμο Αιγάλεω, στη διαδικασία απογραφής για τα προνοιακά επιδόματα, ζητεί ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας με κατεπείγουσα εντολή του προς το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ζητεί μάλιστα να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου εντός της ημέρας και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου