Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος ετοιμάζεται για συσσίτια σε σχολεία

                           Η εικόνα αυτή είναι πλασματική. Οι πολιτικοί δεν θα έτρωγαν συσσίτιο.
                                          Σε αντίθεση με δεκάδες παιδιά απλών πολιτών
 Από το dete.

Στην αρχή θεωρήθηκε λαϊκισµός. Στη συνέχεια δηµοσιογραφική υπερβολή. Τα στοιχεία ωστόσο είναι πλέον αµείλικτα. Και οι φορείς της Πάτρας αποφάσισαν να κινητοποιηθούν! Ακόμη και γνωστοί πολιτικοί οι οποίοι μπορεί μεν να δέχονται τα πυρά, αντιλαμβάνονται όμως την κατάσταση έχουν αποφασίσει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Σε αρκετούς ίσως να φαίνεται «ξένη» και «απόμακρη» η συγκεκριμένη κατάσταση, όμως να είναι σίγουρη πως δεν είναι! Και φυσικά θα πρέπει να υπολογιστεί ο «σκοτεινός» αριθµός εκείνων που αντιµετωπίζουν το πρόβληµα αλλά δεν το έχουν ακόµη εκδηλώσει. Οπως γράφει σήμερα ο "Κόσμος", μπροστά σε αυτή τη νέα πραγµατικότητα ο Δήμος της Πάτρας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, ακόμη και με τη βοήθεια πολιτικών αλλά και επιχειρηματιών αναλαµβάνουν δράση.

Στην Αθήνα το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε πιλοτικά σε 18 σχολεία κρίθηκε αντιπαιδαγωγικό, όμως στην Πάτρα ο Δήμος θα είναι αυτός που θα σηκώσει το «βάρος»! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Φίλιας έχει ήδη έρθει σε επαφή με φορείς της πόλης, ενώ με τον ίδιον έχει επικοινωνήσει και βουλευτής ο οποίος δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στην γενικότερη προσπάθεια.
Μάλιστα έχουν σκεφθεί πως για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα παιδιά που θα λαμβάνουν συσσίτιο, αυτό να δίνεται το πρωί ακόμη και στο σπίτι, πριν ο μικρός μαθητής ή η μαθήτρια φύγει για το σχολείο. Αν όμως ο αριθμός των παιδιών που έχουν ανάγκη το συσσίτιο αυξηθεί, τότε το πρόβλημα θα λυθεί με τη βοήθεια εθελοντών ή ακόμη και στο σχολείο.
Εξετάζεται ακόμη και η λύση των κουπονιών τα οποία θα δίνονται σε μαθητές με χαµηλούς οικονοµικούς και κοινωνικούς δείκτες και µε αυτά θα µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων. Τα κουπόνια θα είναι του επιπέδου των 2 ή 3 ευρώ, αλλά µε αυτά τα χρήµατα ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα στο σχολείο του.

Οι εκπαιδευτικοί εντοπίζουν παιδιά που δεν τρώνεΑκόμη και εκπαιδευτικοί σε κάποια σχολεία μιλούν πλέον ανοιχτά για πρόβλημα ασιτίας που αντιμετωπίζουν κάποια παιδάκια στα σχολεία τους. Ωστόσο δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη ποιος είναι ο συνολικός αριθμός αυτών των παιδιών.
Τα κρούσµατα µαθητών που έρχονται στο σχολείο το πρωί και φεύγουν το µεσηµέρι χωρίς να έχουν φάει τίποτα ή δεν έχουν τα κατάλληλα παπούτσια για τη γυµναστική είναι καθηµερινά πλέον και στην Πάτρα, δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί. Δήμος και Ιερά Μητρόπολη πρέπει να παρέμβουν άμεσα, να ξεκινήσουν την προσπάθεια από τώρα γιατί εκτιμάται πώς όσο η κρίση βαθαίνει το φαινόμενο θα επεκτείνεται!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου