Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Υπ. Παιδείας: «Διαψεύδει ότι αναφέρεται η ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία»!!!


Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας ότι σε βιβλίο της  Ιστορίας της Γενικής Παιδείας της Γ’ τάξης Λυκείου αναφέρεται η ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία».
Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο χάρτης στη σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας απεικονίζει τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
«Με κανένα τρόπο ο όρος Μακεδονία δεν υπονοεί διακριτό κράτος. Οποιοσδήποτε συσχετισμός με τη σημερινή ΠΓΔΜ είναι ιστορικά ανακριβής» αναφέρει το υπουργείο.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Ο χάρτης στη σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας- που διδάσκεται από το 2007 με έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου- απεικονίζει τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
Είναι προφανές ότι -όπως αναγράφεται και στη σχετική λεζάντα- η κατεχόμενη Ευρώπη αναπαρίσταται με την πολιτική δομή που της είχαν επιβάλει οι κατακτητές.

Μεγάλο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είχε «παραχωρηθεί» κατά την περίοδο εκείνη από τους Γερμανούς στη σύμμαχό τους Βουλγαρία και μάλιστα όχι σαν κατεχόμενο έδαφος, αλλά ως επαρχία του βουλγαρικού κράτους.
Πρόκειται για ιστορικά γεγονότα που αναφέρονται με σαφήνεια στο βιβλίο χωρίς να αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας.
Με κανένα τρόπο ο όρος Μακεδονία δεν υπονοεί διακριτό κράτος. Οποιοσδήποτε συσχετισμός με τη σημερινή ΠΓΔΜ είναι ιστορικά ανακριβής.
Υπ. Παιδείας: «Διαψεύδει ότι αναφέρεται η ΠΓΔΜ, ως "Μακεδονία"»
 ΠΗΓΗ tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου