Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

«Είμαστε όλοι Έλληνες»

Εξαπλώνεται διεθνώς το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους Έλληνες που έχουν χτυπηθεί από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η αρχή έγινε με δεκάδες Ευρωπαίους να ζητούν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι με σύνθημα «είμαι και εγώ Έλληνας». Στο διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com/ έχει αναρτηθεί το κείμενο της επιστολής που υπογράφουν οι Ευρωπαίοι και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους.  

Αντίστοιχες ομάδες υπέρ του ελληνικού λαού, που βρίσκεται στην «καρδιά» της κρίσης και δοκιμάζεται, έχουν δημιουργηθεί και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Στο Facebook υπάρχει ομάδα με το όνομα «Είμαστε όλοι Έλληνες» και ομάδες Αγανακτισμένων από την Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.




Με νέο κείμενο που διακινείται στο διαδίκτυο και είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά οι Αγανακτισμένοι καλούν τους Ευρωπαίους να διαδηλώσουν στις χώρες τους το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου υπέρ της Ελλάδας. Ακόμη και Γερμανοί πολίτες που διαμένουν στην Αθήνα αναμένεται σήμερα να διαμαρτυρηθούν για τη στάση του Βερολίνου έξω από την γερμανική πρεσβεία.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές υποστήριξης της χώρας μας στην παγκόσμια πολιτική και καλλιτεχνική σκηνή. Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρί,α Φρανσουά Ολάντ επιτέθηκε στις αγορές που έχουν «γονατίσει» την Ελλάδα. «Μειονέκτημα αυτού του χρηματοπιστωτικού συστήματος μη εξαιρούμενης της Ευρώπης, της ευρωζώνης είναι ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν γίνει παντοδύναμοι κι αποφασίζουν για την τύχη των χρεών των χωρών προκαλώντας για λήψη όλο και περισσότερο επώδυνων μέτρων λιτότητας. Είδατε την κατάσταση στην Ελλάδα; Την έχουν γονατίσει!» είπε σε ομιλία του ο Φρανσουά Ολάντ.



«Ντρέπομαι για το πώς η Ευρώπη φέρεται στην Ελλάδα, διότι μπορεί κανείς να ζητήσει από μια χώρα να βαδίσει προς τη δημοσιονομική πειθαρχία, όχι όμως να τη δολοφονήσει. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μια τέτοια καταστροφή» είπε ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Από την σκηνή του φεστιβάλ τραγουδιού στο Σαν Ρέμο ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής Αντριάνο Τσελεντάνο προχώρησε ένα «μανιφέστο» υπέρ της χώρας μας και κατηγόρησε Γερμανία και Γαλλία για τις αγορές όπλων. «Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί είπαν στην Ελλάδα: αν θέλετε τη βοήθειά μας, την οικονομική χρηματοδότηση, πρέπει να αγοράσετε τα τεθωρακισμένα και τα πολεμικά πλοία μας, επιβάλλοντας, έτσι, νέες θυσίες στους Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται, πλέον, σε ακραία κατάσταση. Το ανέφερε, στις σελίδες της, η εφημερίδα Κορριέρε Ντελλά Σέρα, αλλά ήδη το προηγούμενο καλοκαίρι, η Γουόλ Στρίτ Τζέρναλ είχε αποκαλύψει ότι το Βερολίνο και το Παρίσι, είχαν υποχρεώσει την Ελλάδα να αγοράσει όπλα, για να εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσής της. Είναι αυτή, η κυνική Ευρώπη που θέλουμε, γεμάτη όπλα;» αναρωτήθηκε ο Αντριάνο Τσελεντάνο.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου