Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ... οργανώνεται ενόψει Συνεδρίου

Πρόσω ολοταχώς για την ενιαιοποίησή του έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που στον απόηχο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης... οργανώνεται ενόψει του ιδρυτικού του συνεδρίου λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2013.

Ήδη, για το επόμενο Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να εκλεγεί η νέα Γραμματεία του που θα αριθμεί πιθανότατα 35 μέλη και θα οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριό του.


Παράλληλα, θα εκλεγεί και ένα ακόμα, λιγότερο πολυπληθές όργανο, η «διεύθυνση» που θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση και θα έχει εκτελεστικό χαρακτήρα επί των αποφάσεων της Γραμματείας, ενώ υπάρχει πρόταση και για νέο Οργανωτικό Γραφείο, μια και οι απαιτήσεις πλέον ενός κόμματος του 27% που συγχρόνως είναι αξιωματική αντιπολίτευση είναι πολλαπλάσιες από πριν σε οργανωτικό επίπεδο.

Εν τω μεταξύ, πάντως, με την πλειοψηφία των στελεχών της Κουμουνδούρου ένθεν κακείθεν να μιλούν για «επιτυχία» της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και για ενιαίο λόγο του κόμματος στο εξής, δεν λείπουν οι πικρίες στον απόηχο της τριήμερης εσωκομματικής διεργασίας.

Μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε δύο λίστες» και πως «τις τάσεις δεν τις κληρονομήσαμε από τους πατεράδες μας και πρέπει και εμείς να τις παραδώσουμε στα παιδιά μας», αντίθετα αυτές δικαιώνονται όταν συμβάλουν σε νέες συνθέσεις. Δεν αμφισβήτησε πάντως την επιθυμία για σύνθεση όσων μετείχαν στο ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Πλατφόρμας». Αντίθετα, κάλεσε όλους να κάνουν από κοινού μία προσπάθεια για σημαντικά βήματα στο εξής, με ανοιχτή συζήτηση και βάρος στην εξωστρέφεια, ποντάροντας πολλά στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, για το οποίο υποστήριξε ότι «θα σφραγίσει τη νέα πολιτική εποχή για την Ελλάδα»...

Την ίδια ώρα, πάντως για «ενωτική συμβολή» εκ μέρους του μιλά το Αριστερό Ρεύμα, καθώς και για επίτευξη κατοχύρωσης των τάσεων, ως ένδειξη πλουραλισμού στο εσωτερικό του κόμματος. «Παράπονα» πάντως, διατυπώνονται και από την πλευρά της «Ενωτικής Κίνησης» και του ΔΗΚΚΙ για τη σταυροδότηση, μια και ανέμεναν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο νέο μεταβατικό κεντρικό όργανο.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου