Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Robert Apfel: Ο ελληνικός πολιτισμός θα σας γλιτώσει από τη χρεοκοπία(Βίντεο)

Ποιες συμβουλές δίνει ο "Mr. PSI" Robert Apfel στην κάμερα του NEWS 247 για αποφυγή χρεοκοπίας. Ποιο το μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες.
Ήταν τον Μάρτιο του 2012 όταν ο Robert Apfel συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την Ελλάδα και έμεινε έκτοτε γνωστός ως ο "Mr. PSI".
Ο πρόεδρος της Bondholder Communications Group έστησε το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και κατόρθωσε με τη βοήθεια των συνεργατών και 100 iPad να επιτύχει τη μεγαλύτερη ανταλλαγή χρέους στον κόσμο.

Λίγους μήνες μετά και ο Robert Apfel από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου έθεσε στο επίκεντρο την ανάγκη αξιοποίησης της αρχαίας κληρονομιάς.
Το αίσθημα μοναξιάς που αισθάνθηκε στην Αθήνα τον είχε, όπως αποκάλυψε στο NEWS 247, οδηγήσει στο να εντρυφήσει ακόμα πιο βαθιά στην ελληνική κουλτούρα και την πλούσια ιστορία της Ελλάδας.
Μία φωτογραφία από το μέρος όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και απεικόνιζε μόνο τον ίδιο στο σημείο θα ήταν το καλύτερο "μάθημα". "Υπάρχει σημαντικός πλούτος που στέκεται δίπλα σας και περιμένει να αξιοποιηθεί. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα αιχμαλώτιζαν τις καρδιές και τα μυαλά ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Μόλις ξεκινήσει το τρένο, έχω μεγάλες ελπίδες για το μέλλον", υπογράμμισε.
Εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν δεν αλλάξει το παιχνίδι, επισημαίνει πως το να μειώνεις απλά τις δαπάνες χωρίς να χτίζεις την οικονομία είναι η φόρμουλα για την καταστροφή.
"Τα τελευταία χρόνια και τώρα έχουν εστιάσει στη μείωση των δαπανών. Πιστεύω πως θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αύξηση των εσόδων. Πώς όμως αυξάνεις τα έσοδα; Αυτό είναι κάτι που απαιτεί μεγάλες αξίες, στοιχεία που θα μπορέσουν να οδηγήσουν το τρένο προς τα εμπρός", σημειώνει.
Η λύση που προτείνει ο Robert Apfel επικεντρώνεται στον ελληνικό πολιτισμό. Η Ελλάδα, όπως σημείωσε, δεν είναι η μόνη χώρα με ωραίες θάλασσες και ήλιο. "Αυτό που σας διαφοροποιεί είναι η ιστορία", επισημαίνει.
Στόχος του σχεδίου που παρουσίασε είναι η παραμονή των τουριστών στην Αθήνα κατά μία ακόμα ημέρα με τη δημιουργία της "Παναθηναϊκής οδού" στην οποία θα συνδέονται οι αρχαιολογικοί χώροι στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.
Επισημαίνοντας πως ο ελληνικός λαός έχει υποστεί εφιαλτικό παρελθόν, υποφέροντας κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες, ο Robert Apfel εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος να υποφέρει και σήμερα.
"Πρέπει να αναληφθούν δράσεις ώστε να καταστεί σίγουρο πως το μέλλον κάθε Έλληνα δεν βρίσκεται στα όρια. Πιστεύω πως οι άνθρωποι έχουν τέτοιες ικανότητες και υπάρχει τέτοιος πλούτος που δεν υπάρχει λόγος να ζουν στα όρια σε καθημερινή βάση", παρατήρησε.
Το μήνυμα μάλιστα που στέλνει Έλληνες πολίτες είναι να καθορίσουν από μόνοι τους το μέλλον. "Περιμένετε τον "μεγάλο" ή την κυβέρνηση να σας πει τι να κάνετε; Ή μήπως περιμένετε οδηγίες από ψηλά; Η συμβουλή μου είναι "κοιτάξτε τον καθρέφτη". Αυτός είναι που θα σας πει ποιο είναι το μέλλον σας. Θα στρώσετε από μόνοι σας το κρεββάτι σας, θα καθορίσετε το μέλλον σας. Η  κυβέρνηση δεν θα μας δείξει ποτέ τον δρόμο. Η κυβέρνηση είμαστε εμείς. Εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας και θα το κάνουμε", υπογράμμισε.
Εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος το παρελθόν να καθορίζει το μέλλον μας, τακτική που χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι βασιζόμενοι στην ανάλυση της παλινδρόμησης που αποτελεί τεχνική για να προβλέπεται το μέλλον και βασίζεται στη μέτρηση των στοιχείων του παρελθόντος.
"Είμαστε άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να περπατάμε σε μονοπάτια που περπάτησαν άλλοι. Μπορούμε να περπατήσουμε στο μονοπάτι των δικών μας επιλογών. Να επιλέξουμε μία κατεύθυνση που πιστεύουμε πως θα μας οδηγήσει μπροστά", επισήμανε στην κάμερα του NEWS 247.
Με τη συζήτηση μας να φτάνει στο τέλος, ο Robert Apfel εκτίμησε πως στο μέλλον η συμβολή της τεχνολογίας θα διαφοροποιήσει και τη μορφή της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως θα μπορούν όλοι να έχουν λόγο και να συμμετέχουν ψηφιακά.
"Η αρχαία Ελλάδα έδειξε τον δρόμο, δημιουργώντας έναν τρόπο διακυβέρνησης που δεν υπήρχε πουθενά. Νομίζω πως σε δέκα χρόνια από τώρα δεν θα υπάρχουν κοινοβούλια. Οι άνθρωποι θα μπορούν να συμμετέχουν άμεσα με τη συνδρομή της τεχνολογίας, όπως συμβαίνει με τα διάφορα shows, όπου τα αποτελέσματα ψηφοφορίας γίνονται γνωστά στιγμιαία", επισήμανε.
Μοιάζοντας πεπεισμένος πως σε δέκα χρόνια από τώρα θα είναι δυνατό να μην βασιζόμαστε σε εκπροσώπους για την άσκηση της πολιτικής αλλά να συμμετέχουμε ακόμα πιο ενεργά, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι το 2022 για το τι μέλλει γενέσθαι...

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου