Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Διάθεση αποκόμισης κερδών εν μέσω ευρωπαϊκής αβεβαιότητας

Dow13.986,527,22 0,05%  



  Nasdaq3.168,48-3,10 -0,10%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ήπια πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές αποκομίζουν ορισμένα κέρδη μετά και το πρόσφατο ράλι που έχει οδηγήσει τον S&P 500 6% υψηλότερα μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους. Στο μεταξύ, η ανησυχία για την πολιτική σταθερότητα σε Ισπανία και Ιταλία επισκιάζει τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη της Walt Disney.

Η Time Warner ήταν μία από τις επιχειρήσεις που ανακοίνωσαν σήμερα νωρίς αποτελέσματα με τη μετοχή της να καταγράφει άνοδο 2,47%.

Η ατζέντα της ημέρας δεν περιλαμβάνει σημαντικά οικονομικά μεγέθη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 41,40 μονάδες (-0,30%) και βρίσκεται στις 13.937,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 6,00 μονάδων (-0,19%) φτάνοντας τις 3.165,50 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 3,60 μονάδων (-0,24%) και βρίσκεται στις 1.507,60 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το "στραβοπάτημα" της Δευτέρας οι αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν την Τρίτη, με τον Dow Jones να επαναπροσεγγίζει τις 14.000 μονάδες στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών και μετά τη συμφωνία-μαμούθ για την εξαγορά της Dell έναντι 24,4 δισ. δολ.

Στην Deutsche Bank, οι στρατηγικοί αναλυτές είναι επιφυλακτικοί για το αν το selloff της Δευτέρας ήταν μια προσωρινή στάση. «Πιστεύουμε ακόμη πως η αβεβαιότητα γύρω από τις ιταλικές εκλογές μπορεί να έχει αντίκτυπο αυτό το μήνα», σημειώνουν.

Στην Ευρώπη, ανοδική τροχιά διαγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων σε Ισπανία και Ιταλία. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο που αφορά ισχυρισμούς περί ανάμιξης σε υπόθεση διαφθοράς. Στην Ιταλία η στήριξη προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi μεγαλώνει. Έχει δεσμευτεί να περικόψει φόρους εάν εκλεγεί, κίνηση που ορισμένοι φοβούνται ότι θα αποσταθεροποιήσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, πτώση κερδών 6% ανακοίνωσε η Walt Disney Co. για το πρώτο τρίμηνο χρήσης στα 1,38 δισ. δολ. ή 77 cents ανά μετοχή από 1,46 δισ. δολ. ή 80 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία ο κολοσσός της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε κέρδη 79 cents ανά μετοχή. Τα έσοδα ανήλθαν σε 11,34 δισ. δολ. από 10,78 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 1,6%.

Η Time Warner Inc εμφάνισε υψηλότερα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο από ό,τι αναμενόταν, παρουσιάζοντας αύξηση 51% καθώς ο όμιλος media επωφελήθηκε από τις χαμηλότερες χρεώσεις, ενώ τα έσοδα ήταν σχεδόν αμετάβλητα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν με χαμηλό διψήφιο ποσοστό το νέο έτος, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αύξηση των κερδών κατά 14%.

Συρρίκνωση ζημιών, αλλά πτώση εσόδων κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο η Zynga Inc. Ειδικότερα, η δημιουργός διαδικτυακών παιχνιδιών παρουσίασε ζημιές 48,6 εκατ. δολ., ή 6 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 435 εκατ. δολ., ή 1,22 δολ. ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Σε προσαρμοσμένη βάση η Zynga είχε κέρδος 1 σεντ έναντι 5 σεντς ανά μετοχή. Την ίδια περίοδο τα έσοδα της υποχώρησαν 15% στα 261 εκατ. δολ. από 307 εκατ. δολ. Η μετοχή της σημειώνει άνοδ0 2,6%.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου