Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, την ίδια ώρα που τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν προτάσεις προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα προχώρησαν σε δίωρη συμβολική κατάληψη τμήματος της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Γέφυρας Κήπων Έβρου, στο ύψος του νέου συνοικισμού Φερών.

Λίγο μετά τις 15:00, οι Σερραίοι αγρότες έκλεισαν το τμήμα της Εγνατίας οδού στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων.

Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήρια οδό, μέσω Ασπροβάλτας.

Ανοιχτή θα παραμείνει η εθνική οδός Σερρών Θεσσαλονίκης, με τους αγρότες, όπως αναφέρουν, να παραμένουν στη διασταύρωση του Λευκώνα επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα.

Οι Θεσσαλοί παραμένουν με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στις 6 το απόγευμα πρόκειται να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της περιοχής στη Λάρισα, μαζί με άλλους φορείς.

Στον νομό Ημαθίας το μπλόκο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία, αλλά και με άλλους φορείς. Το προεδρείο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών συμμετέχει μαζί και με άλλους συναδέλφους τους απο την Ανατολική Μακεδονία σε σύσκεψη που γίνεται απο το πρωί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα αποφασίσουν ποια στάση θα τηρήσουν.

Μάλιστα το μεσημέρι, οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας στον κόμβο της Χαλκηδόνας. Διαβάστε περισσότερα seleo.gr.

Στην  Αριδαία, 50 αγροτικά οχήματα έφτασαν στη 1 το μεσημέρι σ τη Λεωφόρο Ξενιτίδη, χωρίς όμως να κλείνουν την κυκλοφορία.  Σύμφωνα με το aridaianews ο Πρόεδρος του χωριού σε δήλωσή του καλεί όλους τους αγρότες της Αλμωπίας να μεταβούν στο σημείο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Στη Λαμία οι αγρότες έκλεισαν για μισή ώρα την εθνική χωρίς τρακτέρ, ενώ σε δηλώσεις τους στο LamiaReport.gr προειδοποίησαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες άφησαν τα τρακτέρ στο χώρο της Έκθεσης στη Λαμία και βγήκαν στην εθνική οδό στο ύψος της Ανθήλης, όπου και πάλι τους περίμεναν τα ΜΑΤ.



Στο 90ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας κοντά στη Θήβα, οι αγρότες έστησαν μπλόκο και διαμαρτυρήθηκαν
διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας ελληνικές σημαίες υπό τον ήχο του Εθνικού Ύμνου.

H κινητοποίηση διήρκησε περίπου μισή ώρα υπό το βλέμμα των δυνάμεων της αστυνομίας, χωρίς όμως να διακόψουν έστω και για ένα λεπτό την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν και οι αγρότες της Αχαΐας. Σύμφωνα με το patrisnews.com η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Γ΄ Εφορίας Πατρών, γίνεται με δυσκολία, καθώς και τα δύο ρεύματα αποκλείονται για μικρά διαστήματα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου